Bio Marjolein Koeman

Hoi ik ben Marjolein Koeman, psycholoog en relatietherapeut bij Vitaal-Welzijn. Wil weten wie je therapeut is? lees dan verder hieronder.

Aangesloten bij:

Psycholoog Amsterdam noord vitaal welzijn

Ik ben Marjolein Koeman en ik ben afgestudeerd als levenslooppsycholoog aan de Open Universiteit. De afstudeerrichting “levenslooppsychologie” is vrij nieuw en onbekend. Deze master gaat over de ontwikkeling van mensen vanaf hun volwassenheid. De nadruk hierbij ligt op positieve psychologie. Tijdens mijn studie heb ik me persoonlijk ontwikkeld. Ik heb twee jaar gewerkt als vrijwilliger in de crisislijn van 113 zelfmoordpreventie. Daarna heb ik twee jaar gewerkt als telefooncounselor voor mensen met gokproblemen. Ik ben geschoold in Acceptance Commitment Therapy (ACT) en in de ‘klassieke’ Cognitieve Gedragstherapie (CGT). Daarnaast ben ik getraind in diverse gesprekstechnieken en positief coachen. Naast Vitaal-Welzijn werk ik drie dagen per week in de verslavingszorg.

Over Vitaal-Welzijn

Begin 2020 ben ik samen met Niels Brouwer Vitaal Welzijn begonnen. Wij zijn zeer overtuigd van de effectiviteit van therapie in combinatie met massage. Ik vind het fijn dat ik mijn kennis en ervaring kan inzetten om anderen te helpen. Mijn houding naar cliënten is open, niet oordelend en respectvol. Het lukt me vaak om snel tot de kern van een probleem te komen. Ik hou ervan om me te blijven ontwikkelen, zodat mijn vakkennis op pijl blijft. Ik zal mijn behandelaanbod dan ook blijven uitbreiden.

Mijn eigen ervaringen

Na mijn middelbare schooltijd heb ik verschillende opleidingen geprobeerd om erachter te komen wat ik wilde. Ik heb een jaar maatschappelijk werk en dienstverlening gedaan en twee jaar op de hogere laboratoriumschool gezeten. Daarna ben ik doorgestroomd naar de studie geneeskunde. Ik heb deze studie niet afgemaakt en ben gaan werken. Vanaf de middelbare school heb ik veel last gehad van onzekerheid en angst. Om hiermee om te gaan ben ik gevlucht in alcohol en drugs. Uiteindelijk bereikte ik mijn “rock bottom”, waarop ik besloot dat ik iets van mijn leven wilde maken. Dat was het moment om psychologie te gaan studeren. Ik ben dankbaar dat ik mijn leven nu op de rails heb en dat ik de kans heb om andere mensen te helpen.