Bio van Marjolein koeman

Bio Marjolein Koeman

Welkom bij de Bio van Marjolein Koeman.

Leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn bio! Ik ben dus Marjolein Koeman en op deze pagina zal ik me voorstellen en iets vertellen over wat mij motiveert. Ik ben afgestudeerd als levenslooppsycholoog aan de Open Universiteit. De afstudeerrichting “levenslooppsychologie” is vrij nieuw en voor velen nog onbekend. Bij deze afstudeerrichting wordt er gekeken naar de ontwikkeling van mensen vanaf hun volwassenheid. We weten tegenwoordig dat onze ontwikkeling niet stopt als we volwassen zijn. Of we positieve of negatieve ontwikkelingen doormaken hangt af van veel factoren, waarvan we er gelukkig een aantal zelf kunnen beïnvloeden. De nadruk bij deze afstudeerrichting ligt op positieve psychologie. 

Vroeger

Na mijn middelbare schooltijd heb ik opleidingen in verschillende richtingen geprobeerd om erachter te komen wat ik wilde in het leven. Ik heb een jaar maatschappelijk werk en dienstverlening gedaan en twee jaar op de hogere laboratoriumschool gezeten. Daarna ben ik doorgestroomd naar de studie geneeskunde. Ik heb deze studie niet afgemaakt en ben gaan werken. Vanaf de middelbare school heb ik veel last gehad van onzekerheid en sociale angst. Er is een periode geweest dat ik deze angsten heb proberen te bezweren met alcohol en drugs, wat natuurlijk niet de oplossing bleek te zijn. Na een periode van disfunctionaliteit  bereikte ik mijn “rock bottom”, waarop ik besloot dat ik iets van mijn leven wilde maken en dat ik het helemaal anders zou gaan doen. 

Een nieuw begin

Op mijn 31ste ben ik daarom begonnen met de (deeltijd)studie psychologie in de universiteit van Leiden. Daarna heb ik mijn Master Levenslooppsychologie gehaald aan de Open Universiteit. Tijdens de studie groeide niet alleen mijn kennis maar ik ontwikkelde me ook persoonlijk. Naast de studie heb ik twee jaar gewerkt als vrijwilliger in de crisislijn van 113 zelfmoordpreventie. Daarna heb ik twee jaar gewerkt als telefooncounselor voor mensen met controleverlies op het gebied van gokken. Hierna heb ik een jaar lang ervaring opgedaan in de psychodiagnostiek voor mijn afstudeerstage. In februari 2021 begin ik aan de cursus Cognitieve Gedragstherapie, waarmee ik nog meer mensen kan helpen. Verder ga ik binnenkort 3 dagen per week werken als psycholoog in de verslavingszorg.

Nu

Begin 2020 ben ik samen met Niels Brouwer Vitaal Welzijn begonnen. Wij zijn zeer overtuigd van de effectiviteit van therapie in combinatie met massage. Ik vind het fijn dat ik mijn kennis en ervaring kan inzetten om anderen te helpen. Mijn houding naar cliënten is open, niet oordelend en respectvol. Het lukt me vaak om snel tot de kern van een probleem te komen. Vanwege de veelzijdigheid en de vele toepassingsmogelijkheden richt ik me op dit moment voornamelijk op het helpen van mensen door middel van ACT. Daarbij maak ik gebruik van technieken uit verschillende, wetenschappelijk onderbouwde therapieën. Ik hou ervan om me te blijven ontwikkelen, waardoor mijn behandelingen up to date zijn.

Wil je ook de Bio van Niels brouwer lezen klik dan HIER