Bio Niels brouwer

Bio Niels Brouwer

Dankjewel dat je de tijd neemt om de mijn verhaal te lezen. Daardoor krijg je een beter beeld van de man die de massages verzorgt bij Vitaal-welzijn in Amsterdam. Ik heb mijn best gedaan om er een leuk verhaal van te maken. Dat wil zeggen ik ga mijn best doen om alle relevante info in de bio van Niels brouwer te krijgen. Wat voor werk ik heb gedaan voordat ik masseur was, wat voor sporten ik deed en nog steeds doe, wat mijn toekomstplannen zijn en wat ik nu aan het doen ben. Dit is allemaal grotendeels gevangen in de bio van Niels Brouwer. Ik hoop dat mijn verhaal/ bio je een inzicht geeft in mijn leven en de veranderingen die ik heb meegemaakt om zover te komen. Veel leesplezier gewenst, Niels

Wie is Niels Brouwer?

Ik ben Niels Brouwer, 43 jaar oud en ik kom uit Amsterdam. Zoals veel mensen ben ik van baan verwisseld en ben zo in het vak masseur gerold. Hiervoor ben ik 20 jaar servicemonteur geweest en heb ik onderhoud en inspecties uitgevoerd aan diverse hijsmiddelen. Dit deed ik onshore zowel als offshore. Ik heb erg fanatiek aan atletiek gedaan toe ik nog jong was. Na verloop van tijd ben ik me meer gaan richten op fitness. Dit beschrijf ik later in de bio.

Waarom ben ik masseur geworden?

De werkzaamheden als monteur waren niet meer uit te voeren door klachten aan mijn knieën. Op deze manier is er een einde gekomen aan mijn carrière als monteur. Het was heel naar om tot de conclusie te komen dat het niet meer ging. De jarenlange ervaring die ik opgedaan heb in de techniek gebruik ik nu in mijn werk als masseur. Ik wil in de bio van Niels brouwer ook aan anderen laten zien dat het leven niet ophoudt als je door lichamelijk ongemak je werk niet meer kunt doen. Er is altijd iets dat je leuk vind om te doen. Ik heb naast mijn werk als monteur ook altijd fanatiek aan sport gedaan. Ook daar heb ik weer een voordeel mee in mijn huidige werk.

Van Monteur naar Masseur

Ik doe vanaf mijn 14e aan sport, met af en toe een pauze. Over het algemeen ben ik redelijk actief. Ik ben begonnen met atletiek, bij 1928 in de Watergraafsmeer. Daar heb ik tot mijn 16e veel aan sprinten gedaan en vooral veel aan kracht onderdelen. Daarna heb ik een tijd aan fitness gedaan, want dat was in de jaren ’90 helemaal in. Ik heb dit een tijd gedaan maar het was niet altijd even spannend en ik ben hier mede door mijn werk als monteur mee gestopt. Daarna ben gaan werken in de grote wereld van de off-shore waar alles veelal lomp en zwaar is. Ik heb dat werk met veel plezier gedaan.

Tot dat het moment

Zoals inmiddels duidelijk is, was er een moment van afscheid nemen van mijn werk als monteur. In de periode dat ik werkte als monteur ben ik aan beide knieën geopereerd om schilfers (artrose) te verminderen. Na de operatie ben ik voor revalidatie naar een fysiotherapeut geweest om mij letterlijk weer op de been te helpen. Ik denk dat daar het zaadje is geplant voor het werk dat ik nu aan het doen ben. Zoals ik net al noemde is afscheid nemen van werk dat je lang gedaan hebt niet leuk. Ik ben hierdoor in een depressieve/ burn-out fase terecht gekomen. In die periode leerde ik mezelf beter kennen en kwam ik achter dingen die ik niet wist van mezelf.

Burnout/ depressie

Als gevolg van veranderingen die soms zo snel gaan dat je het niet bij kunt benen, kun je in een burn-out belanden. Ik wil er geen zielig verhaal van maken, maar ik kan je zeggen dat het behoorlijk naar is om een burn-out te hebben en het is zwaar om er weer uit te komen. Vooral omdat ik er depressieve klachten bij kreeg. Gelukkig heb ik een fijne en begripvolle vriendin en tevens partner in crime bij Vitaal-Welzijn: Marjolein Koeman. Door therapie te gaan volgen (niet bij Marjolein) en weer te gaan sporten kwam er weer licht aan het eind van de tunnel. Van het fanatiek sporten kreeg ik last van een schouder. Dus wat doe je dan? Naar de fysiotherapeut! Omdat die niet beschikbaar was ben ik bij een masseur terechtgekomen.

Vervolg van bio van niels brouwer

Ik ben toen klachtgericht behandeld aan mijn rechterschouder. Ik voelde niet meteen veel veranderen maar het viel wel op dat ik meer ruimte in de schouder had gekregen. Met de kennis van nu weet ik precies wat er bij de masseur gebeurd is. Destijds wilde ik sporten en fitness instructeur worden. Ik heb me ingeschreven bij de Aalo waar ik mijn diploma voor fitnessinstructeur behaald heb. Toen ontdekte ik dat ik me wilde me gaan verdiepen in de combinatie van sport en depressie, omdat dat mij erg heeft geholpen om mijn klachten te verminderen.

Fitness instructeur

Nadat ik mijn fitness diploma behaald had was ik lekker op dreef. Ik heb daarna nog een kettlebell diploma behaald. Allemaal erg leuk om te hebben, maar ik was nog niet helemaal tevreden met wat ik aan het doen was. Ik had een stage achter de rug bij het sportcentrum van het VU, wat echt supertof was. Ik heb hier 3 maanden meegelopen om ervaring op te doen in de fitnessbranche. Ondertussen was ik bij een open dag geweest van een opleider in sportmassage. Ik had me in het verleden wel eens laten masseren, na de eerste schoudermassage nog een paar keer. Naderhand bleken het sportmassages geweest te zijn, waar ik heel erg blij van werd.

Van fitness instructeur naar masseur

Voordat ik het wist was ik helemaal verslaafd aan het verzorgen van massages. Ik had iets gevonden wat ik echt leuk vond om te doen. Ik kan me de eerste les nog heel goed voor de geest halen. Als ik er nu over nadenk en mijn bio aan het schrijven ben moet ik er zelf wel om lachen hoe ik stond te stuntelen. Maar ik ben ook heel trots op mezelf dat het me zo makkelijk afgegaan is om me de theorie en de praktijk eigen te maken. Het vroeg wel toewijding om iedere maandagavond van 19:00 tot. 23:00 les te volgen. Maar het is me gelukt en ik ben officieel sportmasseur geworden! In de tijd dat ik niet op school zat was ik druk met oefenen op cliënten die voor een symbolisch bedrag bij me langskwamen voor een massage.

Vervolg bio Niels brouwer

Het voordeel dat ik had van veel mensen zien was dat ik als snel doorhad hoe spieren lopen in het lichaam, welke druk ik kan toepassen en wanneer wel of geen druk. Het grootste voordeel was dat ik gevoel aan het trainen was om goed te kunnen palperen tijdens een massage. Stap voor stap ging het beter, ik kreeg meer mensen over de vloer en ik raakte steeds bedrevener in het geven van een massage. Het risico van masseren is dat je steeds meer wilt gaan doen. Ik heb bij dezelfde opleider verschillende andere cursussen gevolgd, omdat het zo leuk is om te doen.

Vervolgcursussen na mijn sportmassage en naar een eigen bedrijf

Behalve bij mijn eigen opleider, Lian Bart in Purmerend, heb ik best veel cursussen gevolgd naast mijn opleiding, omdat het leuk is om meer technieken te beheersen. Ik heb er een paar gedaan bij Mood in Amersfoort en een bij Kopos in Huizen. Ik deed dit om meer kennis te hebben om mensen goed te kunnen helpen. Ondertussen waren we ook al begonnen met het uitrollen van ons bedrijf Vitaal-Welzijn. Als je wil lezen hoe dat ontstaan is klik dan hier.

Massage therapeut i/o

Dan heb je een eigen bedrijf dat begint te lopen en je wilt meer. Ik had mijn oog wel eens laten vallen op een opleider in Bilthoven waar je de opleiding tot massagetherapeut kan volgen: Esoterra. Het is een 3 jarige hbo opleiding, waar ik inmiddels sinds september 2020 ingeschreven ben. Ik leer er werken aan zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Twee kanten van de mens of holistisch zoals dat heet. Er worden diverse onderdelen behandeld, waar ik zeker wel wat blogberichten aan ga wijden. Het is allemaal super interessant en ik wil het graag delen. Alleen heel erg jammer is dat Corona nu weer terug is en we in een lock-down zitten. Hopelijk kan ik snel weer cliënten ontvangen!

diploma’s / certificaten

Hier staan mijn diploma’s en certificaten die ik behaald heb. 
En de opleidingen die ik nu aan het doen ben.

 • 02-6-2019 Aalo: Diploma Fitness trainer level 1
 • 20-6-2019 Start2move: Certificaat  Ademhaling, Sport en Stress
 • 21-6-2019 Start2move: Certificaat Coachen en Gedragsverandering
 • 27-6-2019 Aalo: Certificaat Kettlebell Trainer Level 1
 • 01-11-2019 Lian Bart: Certificaat Hot-Stone-Massage
 • 06-11-2019 Lian Bart: Certificaat Borst- en Buikmassage
 • 08-11-2019 Lian Bart: Certificaat Honingbindweefselmassage
 • 30-11-2020 Upledger: Workshop BasisCranio
 • 10-12-2019 Lian Bart: Certificaat Cupping-Massag
 • 14-12-2019 Mood: Certificaat Lage Rugpijn Massag
 • 18-12-2019 Mood: Certificaat Get Your Business Start
 • 28-2-2020 Lian Bart: Certificaat Stoelmassage
 • 1-3-2020 Kops: Certificaat Deep Tissue Massage
 • 19-06-2020 Mood: Certificaat Bamboemassag
 • 07-07-2020 Mood: Certificaat  Massage bij Fibromyalgie
 • 10-07-2020 Lian Bart: Diploma Sportgerichte Massage
 • 21-07-2020 Mood: certificaat Hoofdpijn Massage
 • 27-9-2020  Esoterra: Opleiding massage therapeut  (Huidige studie tot 2022)
 • 11-11-2020 Esoterra: Aromatherapie
 • 19-11-2020 Nederlof Centrum: Reiki 1
 • 19-1-2021 Esoterra: Medische basis kennis Volgens Plato norm 2