Bio Niels Brouwer

Praktijkruimte

Dit is de bio van Niels Brouwer masseur bij Vitaal-welzijn Amsterdam Noord.

Leuk dat je de moeite neemt om te lezen hoe ik in het ambacht van masseur ben gerold en wat voor prachtig beroep masseur is.

Ik heb bijna mijn hele leven aan sport gedaan. Van mijn 12 e tot mijn 18e jaar heb ik aan atletiek gedaan. Nadat ik mijn spikes aan de wilgen gehangen had en toch wat wilde blijven doen in de sport ben ik aan fitness begonnen.

Wat ik me nog goed kan herinneren is dat mijn eerste kennismaking met fitness bij een sportschool was bij de munt in Amsterdam. Het was er druk, niet zo heel groot maar wel supergezellig.

In de daaropvolgende periode van 14 jaar was ik veelal offshore aan het werk. In die tijd heb ik wel eens een halter beetgepakt maar dat was meer voor de grap dan dat het wat opleverde, al hield ik er wel altijd een hoop spierpijn aan over. Wat ik nu weet van spierpijn is dat een massage van je collega niet echt veel bijdraagt aan een sneller herstel.

Op mijn 38e wilde ik wat anders met mijn leven gaan doen. Mijn werkschoenen heb ik aan de wilgen gehangen en ik ben me gaan verdiepen in een heel ander vak. Sport vond ik altijd heel erg leuk om te doen. Zo ben ik na een omzwerving weer teruggekomen in de fitness en ben me daarin gaan verdiepen. Ik heb enkele diploma’s behaald richting fitness.

Door het vele sporten en de spierpijn die daar vaak van ontstaat heb ik me eens laten masseren. Ik wist niet dat een sportmassage zoveel voordelen had. Ik voelde me beter, de spierpijn was korter en minder en mijn prestaties werden beter.

Toen ik me realiseerde dat een massage het lichaam helpt prestaties te verbeteren ben ik me er steeds meer in gaan verdiepen. Zowel in het geven van massage als in het ontvangen van massages van andere masseurs.

Ik was verkocht en verknocht aan massages en ik ben een opleiding gaan volgen tot sportmasseur. Daarnaast heb ik diverse andere massagetechnieken geleerd om me breder in te kunnen zetten en meer mensen te kunnen helpen.

Met behulp van de professionele producten die ik gebruik, is een massage bij Vitaal-Welzijn altijd een succes.

**Van af 18 september 2020 begin ik met mijn vervolgopleiding massage therapeut. Deze opleiding volg ik bij Esoterra, hij duurt 3 jaar. Het voordeel is dat dan diverse massages vergoed worden door de zorgverzekering, als u aanvullend verzekerd bent.

 

Certificaten/ diploma’s

02-6-2019 Aalo: Diploma Fitness trainer level 1

20-6-2019 Start2move: Certificaat  Ademhaling, Sport en Stress

21-6-2019 Start2move: Certificaat Coachen en Gedragsverandering

27-6-2019 Aalo: Certificaat Kettlebell Trainer Level 1

01-11-2019 Lian Bart: Certificaat Hot-Stone-Massage

06-11-2019 Lian Bart: Certificaat Borst- en Buikmassage

08-11-2019 Lian Bart: Certificaat Honingbindweefselmassage

30-11-2020 Upledger: Workshop BasisCranio

10-12-2019 Lian Bart: Certificaat Cupping-Massag

14-12-2019 Mood: Certificaat Lage Rugpijn Massag

18-12-2019 Mood: Certificaat Get Your Business Start

28-2-2020 Lian Bart: Certificaat Stoelmassage

1-3-2020 Kops: Certificaat Deep Tissue Massage

19-06-2019 Mood: Certificaat Bamboemassag

07-07-2019 Mood: Certificaat  Massage bij Fibromyalgie

10-07-2020 Lian Bart: Diploma Sportgerichte Massage

21-07-2019 Mood: certificaat Hoofdpijn Massage