Bio Niels

Bio Niels
 
Hoi ik ben Niels, massagetherapeut I/O bij Vitaal-Welzijn en mede-eigenaar van het bedrijf dat we in 2019 gestart zijn.

Mijn verhaal is denk ik net als van heel veel mensen. Je doet iets waar je al bijna je hele leven mee bezig bent. Zonder je af te vragen waarom je het doet. Daarmee bedoel ik onze dagelijkse bezigheid WERK.

Ik ben van mijn 19e levensjaar monteur geweest. Eerst ben ik bij mijn vader in dienst geweest als onderhoudsmonteur. Dat was geen succes. We liepen veel te kibbelen en ruzie te maken. Misschien wel herkenbaar als je binnen een familiebedrijf werkt.

Daarna bij een bedrijf als servicemonteur gaan werken. Veel verantwoording en lange dagen. En niet toe geven aan jezelf dat je het niet aankunt, maar vooral doorgaan. Je kent het misschien wel van jezelf als je in deze situatie zit of gezeten hebt.

Waar het op uitdraaide is dat ik met een burn-out en een vette depressie, met gedachten aan zelfmoord thuis kwam te zitten (zie ook mijn blog).

Ik ben me toen gaan afvragen wat ik wilde gaan doen met mijn leven. Gelukkig was ik daar al snel achter. Ik deed heel fanatiek aan atletiek toen ik jong was en ben daarna gaan fitnessen. Door het werk en de drukte kwam daar al jaren niets meer van terecht. In de periode dat ik ziek thuis zat ben ik weer gaan fitnessen. Ik heb er zelfs een opleiding van gedaan en een paar diploma’s voor gehaald: fitness trainer lvl-1 en twee specialisaties ;-).

Al snel kwam ik erachter dat het niet mijn ding is om in een sportschool te werken. Ik wilde iets anders. Met het lichaam bezig zijn trok me nog steeds erg aan. Fysio of chiropractor dat was allemaal te ver gegrepen. Iemand opperde dat ik masseur zou kunnen worden. Ik zag dat niet zitten in eerste instantie en dacht het niks voor mij zou zijn. Ik dacht: “ik ben een echte man en massage dat is maar voor watjes”.

Maar gelukkig heb ik me vermand en ben op de open dag geweest en een dag later zat ik weer op school om sportmasseur te worden. Al snel had ik een massagetafel gekocht en bod ik mensen een massage aan. Tijdens mijn massages kwam ik erachter dat er best veel mensen in hetzelfde pakket zaten als ik. Zo is toen het idee geboren om lichaamsgerichte en geestelijke hulpverlening door een massage en gesprek met Marjolein samen te brengen.

In de tussentijd ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de mens en ben daarvoor als een malle allemaal opleidingen gaan volgen. Daar werd ik uiteindelijk ook niet vrolijk van. Na onderzoek ben ik erbij uitgekomen dat ik een opleider zocht waar ik na het behalen van een diploma vergoede zorg kan aanbieden. En dan specifiek massagetherapie omdat er zo veel mensen zijn die vastlopen in het lichaam door emoties die niet weg kunnen.

Inmiddels heb ik en hebben we een hoop mensen een stuk ontspanning kunnen brengen. En dat doet mij als Niels Brouwer heel erg veel goed.Ik heb me een ding voorgenomen en dat is dat je nooit te oud bent om te leren. De beren die op de weg staan kunnen je misschien wel helpen in plaats van je tegenwerken. Blijf dromen en blijf geloven in je eigen verhaal je kunt het!!