Bio Petra van Scherpenseel

Mijn naam is Petra van Scherpenseel. De betekenis van Petra is ‘rots’, dat staat als symbool van vastheid en betrouwbaarheid. Dat wil ik ook graag uitdragen in mijn massagepraktijk.

Aangesloten bij:

VBAG massage Amsterdam
RBCZ massage Amsterdam Noord
Massage Amsterdam Noord Petra van Scherpenseel

Mijn naam is Petra van Scherpenseel. De betekenis van Petra is ‘rots’, dat staat als symbool van vastheid en betrouwbaarheid. Dat wil ik ook graag uitdragen in mijn massagepraktijk OmArm. Na 36,5 jaar werken bij een corporate werd de behoefte aan een meer betekenisvolle manier van leven en dus ook van werken steeds groter. Na het ontdekken hoe ik tot rust kwam van een goede maar vooral aandachtige massage kwam het besef dat ik dit ook wilde gaan overbrengen. Tijdens een massage was ik weer in contact met mijn lijf en kwam mijn gedachtenstroom tot rust. De afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in diverse vormen van massage en ik heb dan ook verschillende opleidingen met veel plezier en succes afgerond inclusief Medische Basis Kennis (SNRO).

En zal ik jullie nog eens wat vertellen: ik krijg er nog steeds geen genoeg van. Momenteel volg ik de opleiding geaccrediteerd massagetherapeut bij Esoterra en volgend jaar studeer ik af.

Door mijn lange ervaring in het drukke bedrijfsleven kan ik mij heel goed inleven in mensen met een stressvolle baan. Zelf heb ik ondervonden dat een massage een zeer goede ondersteuning kan zijn voor mensen met een (bijna) burn-out. Masseren is dus echt mijn passie. Het creëren van diepe ontspanning bij de medemens is toch geweldig. De ander weer in contact laten komen met zijn/haar lijf en gevoelens.

Samen gaan we onderzoeken wat eventueel diepere oorzaken kunnen zijn van de pijn, stress of spanningen. Ook heb ik diverse massage workshops in het buitenland gevolgd. Daardoor kan ik een op maat aangepaste massage geven. Zodat het nog intenser ervaren wordt, maar ook met een beter resultaat. Door bewust te zijn van de spanning in je lichaam en dit aan te gaan, herken je het eerder en kan je leren ontspannen.

Opleiding Massagetherapeut 3e jaars bij Esoterra 
Massage Professional bij Dansage 2022
Massage bij Kanker Esoterra     2022
Zwangerschapsmassage Esoterra          2022
Deep Tissue Esoterra    2022
Transformational Cupping KIM CUPPING2022
Holistische massage opleiding Dansage2021
Bindweefsel massage Massage Academie2021
Medische Basiskennis Pro (HBO) niveau Con Amor2020
Hotstone – en Kruidenstempelmassage en Bone Setting Welness Academie2020
4 Handsmassage Thailand2019
Introductie Dansage en Practionair I (Ibiza) Dansage2019
Chin Wit, Kokosstempelmassage, Japanse gezichtsmassage Sabaaydi2018
Cupping, Energetisch Hoofdmassage, Klankschaalmassage, Lage rugpijnmassage, Hoofdpijnmassage, Zonnevlecht2018
Tok Sen International Training Massage school2018
Opleiding Ayurvedisch massage therarpeut  Jade Opleidingen2017
Chinflex Basis en Tradional Thai Footmassage Total Health2011
Management Economie en Recht Hoge school van Economische Studies2002
Sportmassage NGS Leffelaar1994