28-1-2020

Het is alweer een tijd geleden dat we wat geplaatst hebben op ons blog. Maar hier zijn we dan weer en we hebben goed en leuk nieuws te melden. Nu we allebei lekker bezig zijn met het ontwikkelen van onze vaardigheden en nu het zo goed en snel gaat zijn we bezig met het kijken naar een ruimte waar we verder kunnen groeien. We hebben inmiddels al gesprekken gevoerd met diverse partijen om te zien of ze een geschikte ruimte hebben die naar onze wens is. Inmiddels zijn we zo ver dat we een plek gevonden denken te hebben waar we ons kunnen vestigen. Er moet wel het een het ander aan verbouwd worden maar dat maakt het nog leuker dat we alles naar onze eigen zin kunnen indelen. Het is 7 minuten lopen vanaf de plek waar we nu zitten. Als alles rond is plaatsen we snel foto’s waar we ons gaan vestigen. Wordt vervolgd.

Ook met de opleidingen en cursussen hebben we niet stil gezeten. Niels is op 20-1-2020 geslaagd voor zijn sportmassage. Het was een leuk examen, hij moest een case oplossen die hij getrokken had en zoals verwacht is dat helemaal goed gegaan. Vanaf nu is hij gediplomeerd sportmasseur! De volgende stap is de opleiding EHBO, Bandagering en Taping. Na het afsluitend examen van die onderdelen is hij verzorgende B. Ook gaat hij een cursus stoelmassage volgen van 4 dagen om zo zijn inzet nog meer te verbreden en nog meer technieken te leren. Hij is er erg druk mee! In maart gaat hij een cursus Deep Tissue volgen om nog dieper te kunnen komen met de massage. Het komt weleens voor dat klachten aan een bepaalde spier(groep) met handgrepen net niet te bereiken is. In zulke gevallen is het fijn om naar technieken te kunnen grijpen die dat wel mogelijk maken. Dus binnenkort weer twee nieuwe dingen bij Vitaal-Welzijn: stoelmassage en Deep Tissue massage.

Marjolein is nog druk bezig met haar afstudeerstage en ze gaat aanstaande zaterdag een posterpresentatie houden over haar afstudeeronderzoek. Verder houdt ze zich bezig met het coachen van mensen door middel van ACT  Er komen steeds meer mensen in contact met ACT. Mensen lezen of horen erover en gaan op zoek naar een therapeut in Amsterdam Noord die goed weet waar ze het over heeft. Zo komen er steeds meer uit bij Marjolein. Heb je zelf het idee dat het niet helemaal goed loopt in je gedachten of wil je een vrijblijvend gesprek/ intake? Neem dan contact met haar op, ze wil graag helpen!

Ik hoop dat iedereen weer op de hoogte is hoe we bezig zijn met onze opstart van Vitaal-Welzijn.

Tot snel.

9-1-2020

Niels is geslaagd voor al zijn examens! Zowel de theorie van Fitvak A als anatomie en fysiologie van de opleiding sportmassage met cijfers boven de 9 afgerond! Wat een mooi begin van het nieuwe jaar! Inmiddels is ook de nieuwe massagetafel onderweg die elektrisch is hierdoor hebben de cliënten en nog beter comfort tijdens de massage en kan Niels ook ergonomisch werken doordat de tafel op hoogte in te stellen is.

Afgelopen week heeft Niels Jeffrey Helsloot ontvangen, hij is de eigenaar van Helsloot Personal Training. Doordat hij heel erg actief is in de fitness is het fijn om hem te kunnen helpen met een sportmassage. Zie hier voor zijn recensie die hij geschreven heeft. Via Nextdoor heeft Niels ook De kapper Psycholoog ontvangen voor een lage rugpijn massage. Doordat hij bijna de gehele dag staat is het vaak erg belastend voor de rug. Na een gerichte lage rugpijn massage voelde hij meteen verlichting in de onder rug zie hier voor zijn recensie die hij heeft geschreven op Google.                                                                  

Vanaf februari is Marjolein beschikbaar voor het behandelen van cliënten. Ze geeft ACT-therapie  dit is een nieuwe manier van gedragstherapie. Hierin wordt cliënten geleerd zich te richten op zaken die meteen invloed hebben op hun eigen gedrag. In plaats van controle te krijgen over emoties die niet direct zijn te beïnvloeden.Heb je zelf wel eens het idee dat je niet lekker in je vel zit of dat je wat ondersteuning kan gebruiken neem dan contact met Marjolein op. Ze heeft met ACT ruime ervaring en is ook aan gesloten bij de ACBS (De Nederlandstalige vereniging voor Acceptance and Commitment Therapy)Hiermee staat ze garant voor kwaliteit. Zou je eerst wat informatie willen hebben of hoe een behandeltraject eruit gaat zien neem dan vrijblijvend contact met haar op via ons contact formulier of bel haar.

30-12-2019.

Jemig is het jaar alweer voorbij, zoveel nieuwe dingen geleerd en zoveel positieve dingen gedaan en nog steeds aan het doen en het wordt alleen maar leuker. 2020 is een nieuw decennium en hierin wordt 2020 het jaar van Vitaal-welzijn. We zijn druk bezig om alles zo goed mogelijk en duidelijk van start te laten gaan. Binnenkort doet Niels zijn examen voor zijn fitness papieren NL actief deel A en een examen voor zijn sportmassage. Marjolein is druk bezig met het schrijven van haar scriptie. Haar onderzoek en daar bij horende vragenlijst was een groot succes er was binnen korte tijd genoeg data aanwezig. Iedereen bedankt voor het invullen! We kijken ernaar uit om jullie in het nieuwe jaar te mogen ontvangen voor een massage of een ACT-traject.

16-12-2019

Voor Marjolein is het eindelijk zover! Ik ben begonnen aan mijn afstudeeronderzoek. Daarvoor ben ik op zoek naar veel proefpersonen die voor mij een vragenlijst willen invullen. Zou je me willen helpen? Je vindt de vragenlijst op: https://lab.ou.nl/ls/index.php/464473?lang=nl. Alvast heel hartelijk bedankt voor je bijdrage aan mijn diploma!

11-12-2019

Het evenement van Niels op 5 december was een groot succes! Er waren 6 deelnemers en de reacties waren heel positief. Ik (Marjolein) heb ook deelgenomen en ik kan wel zeggen dat het er professioneel uitzag! Morgen zal Niels zijn stage afronden. Ik heb inmiddels een stageplek gevonden waar ik een diagnostiekstage kan lopen en mijn basisaantekenening psychodiagnostiek kan halen dus daar ben ik ook heel blij mee. Met het nemen van deze hobbel is mijn diploma weer een stukje dichterbij gekomen. De vragenlijst voor mijn afstudeerscriptie is ter controle naar de mijn docente gestuurd dus die is nu eindelijk echt bijna klaar! Verder is Niels vandaag naar Mood in Amersfoort geweest om de cursus “Get your business started” bij te wonen. Hij kwam erg enthousiast thuis en hij heeft er veel van opgestoken. We willen ons bedrijf natuurlijk wel professioneel opzetten!

24-11-2019

De week was erg leuk. Maandagavond naar school geweest van 19:00 tot 23:00. Als eerst werd er een tentamen afgenomen waar ik voor geslaagd ben en mooie cijfers voor gehaald heb. Daarna zijn we verder gegaan met het masseren van de rug om deze af te kunnen ronden aanstaande maandag. Woensdag avond ben ik bij een van de opleiders thuis geweest om daar bij les te krijgen om de kneepjes van het vak nog beter in de vingers te kunnen krijgen. Het was een leerzame avond. Donderdagavond heb ik vol trots mijn affiche opgehangen bij het Sportcentrum VU voor het mini evenement dat ik daar op 5 december ga organiseren. Ik hoop dat ik veel aanmeldingen krijg. Vrijdag ben ik naar Lian Bart geweest voor een nieuwe cursus Cupping massage. Het was een hele leerzame dag en ik ben trots dat ik dit aan kan bieden aan de klanten van Vitaal-Welzijn. Zaterdag ben ik naar school geweest voor mijn NL Actief (voor heen Fitvak A). Marjolein is nog druk bezig met het opstellen van de vragenlijsten die ze wil gaan verspreiden onder degenen die zich al hebben aangemeld via de site en mensen die zij kent. Wil je ook nog meedoen? Dat kan! Stuur een bericht via de app of vul het contactformulier in.

17-11-2019

Het waren weer drukke weken voor ons, vandaar dat vorige week er niets geplaatst is op de blog. Ondertussen hebben we niet stil gezeten. Ik heb twee nieuwe cursussen gedaan. Een is een honing bindweefsel massage en de andere buikmassage. Allebei heb ik die gedaan bij Lian Bart in Purmerend. Binnenkort kan iedereen hiervoor terecht bij Vitaal-Welzijn. Ook heb ik wat aanpassingen gedaan aan de massage ruimte die ik gemaakt heb. Ik heb een kast gekocht voor mijn spullen waar ik er steeds meer van krijg en een speaker voor een leuk muziekje als iemand gemasseerd wordt. Ook ben ik afgelopen vrijdag begonnen met een cursus BGN gewicht-consulent. Deze duurt tot 2020. Hiermee kan ik mensen helpen een gezonder eetpatroon te gaan volgen. Marjolein is nog druk doende met haar scriptie, binnenkort gaat ze een onderzoek starten en dan wil ze mensen gaan werven die hier aan mee willen doen, lijkt het jou leuk om haar te helpen druk dan hier. De uitslag is anoniem ze zou het heel erg op prijs stellen.

3-11-2019

Weer een drukke week achter de rug, veel aan de studie gewerkt en ondertussen nog een nieuwe cursus gedaan en mijn verjaardag gevierd. Ook heb ik veel tijd in mijn portfolio gestoken. Een plan gemaakt om een les te geven bij mijn stage plaats. Ik loop stage bij het sportcentrum VU ik ben daar iedere donderdag aanwezig. De les die ik wil verzorgen is een kettlebell workout op sinterklaasavond, hopen dat er genoeg mensen zijn die mee willen doen. Ook heb ik een cursus gedaan bij Lian Bart in Purmerend zodat ik een gecertificeerde Hot Stone Masseur ben. Binnenkort willen we dit gaan aanbieden.

27-10-2019

Het begin

Via het blog willen we delen hoe ons bedrijf Vitaal-welzijn zich ontwikkelt.

Na veel YouTube filmpjes gekeken te hebben en een WordPress pakket te hebben gedownload ben ik begonnen met het bouwen van deze website. Met vallen en opstaan word hij steeds iets mooier en steeds iets beter. Vandaag bezig geweest met het maken van een nieuw contact formulier en het maken van deze blog pagina. Een heel gedoe als je niet precies weet wat je aan het doen bent, maar met geduld kom je gelukkig een heel eind.

Aankomende week staan er weer leuke dingen op het programma. Maandag avond ga ik naar de opleiding sport massage in Purmerend en over de hele week ontvang ik mensen bij mij thuis om te masseren. Dit doe ik om ervaring op te doen en het zo geheten Fingerspitzengefühl te ontwikkelen. Daarnaast ben ik de gehele week aan het studeren. Ik doe drie studies te gelijkertijd 1: NL actief (voorheen Fitvak) deel A, 2: Sport-massage 3: BGN gewichtsconsulent   Drukke agenda maar wel superleuk om te doen.

Marjolein is druk bezig met het schrijven van haar afstudeerscriptie. Ze studeert aan de OU in Amsterdam als doel Levenslooppsycholoog te worden. Er gaat een heleboel tijd in zitten, aanpassen en nog eens lezen, net zo lang tot het perfect is. Ook het maken van de vragenlijst die nodig is voor het onderzoek is ze druk mee doende. Veel uitzoekwerk en een heleboel type werk maar dat maakt het wel leuk, om zo naar een mooi eindresultaat toe te werken.

ontspanningsmassage vitaal-welzijn
Terug naar boven
Open chat
Hoe kunnen we u helpen?
Powered by