Deep tissue massage

Wat als een deep tissue massage nu eens geen pijn doet? Maar wel zijn werk doet zo als het bedoeld is door te werken op de diepere spierlagen. Deze manier van masseren is door Pim Vree uitgevonden en ontwikkeld tot een heuse massage die verdergaat dan alleen maar veel kracht zetten en meteen de diepte in te duiken. Door gebruik te maken van een techniek die zo wel harde als zachte energie gebruikt is er harmonie die het lichaam stimuleert om spanning in de spieren en de geest los te laten. Zoals Pim Vree het verwoord in zijn boek “Deep tissue op een bijzondere manier”. Deze manier van masseren is vanaf nu te boeken in Amsterdam Noord.

Vreeling Deep tissue

De techniek die gebruikt wordt is net zo effectief of misschien wel effectiever dan ander soorten deep tissue. Doordat bij deze massage geen tussenstof gebruikt wordt is er meteen een directe verbinding. Je zal nu misschien denken dat het onmogelijk is om zo te masseren. Ik had zelf eerst ook mijn bedenkingen. Nu ik me deze massagetechniek eigen gemaakt heb voer ik deze regelmatig uit in mijn praktijk. Ik krijg positieve reacties van cliënten die deze massage hebben gekregen en het is erg leuk dat ze vol lof spreken over het effect dat ze ervaren. 

Toepassing Vreeling deep tissue

Mensen met Chronische spier- bindweefselspanningen
-Overbelasting van spieren van fanatieke sporters
-Mensen die een sportmassage te zacht vinden en meer willen voelen
-Burn-out en andere psychische stressgerelateerde klachten
-Cellulitis en of striae*
-Mensen die Deep tissue willen maar dan anders

De techniek achter de Vreeling manier 

Het is misschien wel de simpelste manier van masseren die ik geleerd heb. Maar tegelijk ook de moeilijkste manier van masseren die ik tot nu toe geleerd heb. Zoals ik eerder al schreef: harde en zachte energie, het gebruik van yin en yang, is een belangrijk onderdeel van deze massage. Het niet gebruiken van tussenstof is anders dan bij andere soorten massage. Maar ook de snelheid van de massage is heel anders dan andere massages. We hebben het bij de Vreeling methode over ‘strokes’ in plaats van ‘strijkingen’. Een ‘stroke’ kan een tijdsduur hebben van 3 minuten tot wel 8 tot 10 minuten. Dit hangt af van waar deze begint en eindigt. Je moet deze techniek zien als het afpellen van een ui. Iedere stroke wordt qua intensiteit steviger maar niet pijnlijker. Door gebruik te maken van de platte hand, de open vuist, de onder arm en de elleboog kan een mooie balans gegeven worden aan deze manier van masseren.

Diepgang in de massage

Er zijn vele massage vormen, maar dit is wel de bijzonderste. Geen pijn maar wel maximaal effect. Diepgang maar wel helemaal ontspannen raken. Dit zijn een paar voorbeelden van terugkoppeling die ik kreeg van cliënten. Ook mensen die nog nooit een massage hebben gehad die voor het eerst een massage kregen waren verbaasd over de rust die zij ervoeren. Een ontspanning die niet alleen maar in de spieren maar ook in het hoofd werd ervaren. Kortom: een bijzonder manier van masseren die je zelf moet ervaren. Je zult versteld staan van de kracht en het effect. Ben je benieuwd? maak dan een afspraak hier onder we zitten in Amsterdam Noord.