Het levenslicht van Vitaal-Welzijn

Het levenslicht van Vitaal-Welzijn

Nu is het dan zover dat we een blog gaan beginnen, Met de titel: het levenslicht van Vitaal-welzijn. Nu de Corona crisis weer terug is hebben we wat meer tijd om dingen te schrijven en verbeteringen aan te brengen in ons jonge bedrijf. We nemen de lezer mee in de groei en bloei van de company. Maar ook de dingen die niet helemaal goed gegaan zijn in het proces. Kort gezegd wordt het een blog dat nooit af zal zijn en waar we in blijven posten. De dingen die we doen om het een nog mooier en beter bedrijf te maken dan het al is. Of anders gezegd: volg je droom en als je de kans ziet pak hem dan! Wij hadden nooit gedacht dat we onze droom zouden najagen. Maar door te doen en durven en met een beetje bluf, zie hier Vitaal welzijn is er!

HET ONTSTAAN VAN VITAAL-WELZIJN

Vitaal welzijn lEVENSLICHT

Hoe is het allemaal begonnen? Met de opleiding voor masseur die ik ben gaan volgen. In september 2019 ben ik gestart met een opleiding die zou gaan leiden naar het bedrijf waar ik samen met Marjolein de eigenaar van ben.
Ik weet nog goed dat ik meteen een massagetafel kocht toen ik begon met de opleiding en meteen ben gaan lobbyen om mensen te masseren. In de galerij van ons huis heb ik een ruimte gemaakt om cliënten te ontvangen. Dat ging best goed, ik vroeg er niet te veel voor en ik kon er ervaring mee opdoen voor het grotere werk. Ik had al een plan gemaakt, maar de tijd was er nog niet klaar voor. Tot we ons in 2020 het levenslicht van vitaal-welzijn aan hebben gezet door ons in te schrijven bij de Kamer van koophandel.

HOE NU VERDER

verbouwen vitaal welzijn LEVENSLICHT
bouwplan vitaal welzijn LEVENSLICHT

We hadden al vrij snel na het inschrijven een ruimte tot onze beschikking. Via Via waren we benaderd door de eigenaar van een acupunctuur praktijk. Hij had een ruimte die groot genoeg was voor ons beiden een eigen praktijk te kunnen starten. We hadden een afspraak gemaakt om zelf te kunnen voelen en ervaren hoe het zou zijn. Onze ruimte. was toen nog compleet leeg, op een wc, een vloer een groot raam na. Het was een leeg doek waar de schilders Marjolein en Niels zelf mochten gaan ontwerpen.
We hadden een schets gemaakt die meeging naar de bezichtiging en we hadden een rolmaat en een rol schilderstape mee. We hebben alles uitgemeten en gevoeld of het klopte. Kort daarna hadden we een afspraak om het huur contract te tekenen, waarna onze praktijkruimte een feit was.

CORONA EN VERBOUWEN

LEVENSLICHT

De inkt was nog niet opgedroogd van het huurcontract of Corona kwam dichterbij. We hadden al het materiaal gekocht bij de groothandel en laten leveren op vrijdagmiddag. We hadden de afspraak dat we op zondag geluid konden maken. Zondag vol gas van start en aan het einde van de avond hadden we de ruwbouw kaar. Maar toen was er dinsdag een persconferentie, waarna alles op slot moest vanwege de lock-down. Dat. was even schrikken! Net getekend en alle spaarcenten die we hadden zat in bouwmaterialen. Toch maar verder gegaan met verbouwen, wan wat konden we anders. Het was eigelijk best wel ontspannend om zo verder te gaan. Ik kon iedere dag herrie maken en doen waar ik zelf zin in had, omdat de praktijk. van de verhuurder gesloten was. Kortom, het was niet leuk maar het had ook zijn voordelen.

STRESS

Stress LEVENSLICHT

Lukt het allemaal wel met een nieuwe bedrijf? We hadden helemaal geen onderzoek gedaan in de buurt, naar hoeveel psychologen en masseurs er waren en of er wel interesse was in ons concept van twee disciplines onder een dak. Maar we hadden de stap gezet en het levenslicht in Vitaal-welzijn geblazen en daar hielden we ons aan vast. Gaat het wel lukken dacht we heel vaak en zou het wel gaan om als nieuw en onervaren koppel als zelfstandigen te gaan werken. Niets wisten we van ondernemen! Maar we hadden wel een visie en een missie daar hebben we ons aan vast gehouden. Dat is nog steeds een boei waar we ons aan vast houden.

ONZE MISSIE EN VISIE

Toen het levenslicht in ons bedrijf bliezen was onze visie: Mensen te gaan helpen door lichaam en geest als een geheel te zien en de samenhang ertussen te erkennen. Wij als mens bestaan niet uit twee verschillende onderdelen. Zie het als een holistische visie op de mens.
Onze missie is zoveel mogelijk mensen leren ervaren dat lichaam en geest een zijn en dat een aanpak van beiden je sneller zal helpen tot een evenwichtiger, gelukkiger leven en diepgaandere ontspanning. We ontwikkelen ons hierin door met anderen in gesprek te gaan die dezelfde denkbeelden en gedachten hebben. Op deze manier willen wij en vele anderen het verschil gaan maken.

VAN START

bloemen van Boon supermarkt LEVENSLICHT

Toen was het dan echt zo ver we konden open, na al die tijd van wachten en verbouwen, en een even een examen sportmassage tussen door doen, gingen we open. Het levenslicht straalde naar binnen en we konden ons geluk niet op. We hadden in een korte tijd al best veel cliënten die geïnteresseerd waren in wat we deden en zo is het balletje wat Vitaal-welzijn heet gaan rollen. Het ging niet hard en daar hadden we rekening mee gehouden. We dreven op ons nieuwe vlot wat de naam Vitaal-welzijn had.

BLIJVEN DRIJVEN

Het gaat goed en we doen de dingen waar we goed in zijn. Marjolein was druk met haar master levensloop psychologie en deed daarbij ook nog werkervaring op, waar ze stage liep. In de avond ontving ze cliënten die ze hielp door gesprekken te voeren. Ze had een mooie balans gevonden door een combinatie te maken tussen deze twee. Ik was zelf druk met masseren en zoeken van nieuwe mogelijkheden die we samen konden gaan onderzoeken, om Vitaal-welzijn nog beter te maken dan het al was.

ONGEDULDIGE NIELS EN DE KALME MARJOLEIN

Marjolein Koeman LEVENSLICHT

Toen alles draaide en het levenslicht echt begon te schijnen werd ik ongeduldig. Ik wilde meer en het ging me niet snel genoeg, het duurt maar en duurt maar. Ik was bang dat het niet goed zou gaan met het bedrijf. Er speelden onzekerheden over mijn eigen kunnen en gedachten dat ik het allemaal niet kon en snapte. Maar ondertussen liep het bedrijf als een trein en de positieve recensies stroomden binnen via Google en Treatwell. Door samen met Marjolein te kijken naar waar ik tegenaan liep was het al snel duidelijk dat ik te veel wilde. Om me te helpen heeft ze een paar korte oefeningen met me gedaan om me uit de cirkel van negativiteit te halen en me weer terug te brengen naar het hier en nu.

EN DOOR

LEVENSLICHT treadwell

Alles ging verder, hier en daar hebben we dingen aangepast en bijgeschaafd. We hebben op een gegeven moment de hele website op zijn kop gezet omdat er niet tevreden waren met de layout en de teksten. Zo doe je nog eens wat geks. Voor de rest liep het lekker. We hebben cliënten en we doen mee. Langzaam maar zeker worden we bekender. Op google werden we beter gevonden we kwamen langzaam maar zeker op de kaart te staan. Maar de beste reclame is die van mond tot mond en die doet het zeker heel erg goed.

OPLEIDING

Tussen de bedrijven door deden we allebei nog een opleiding. Marjolein was bezig met het afstuderen aan de OU tot levenslooppsycholoog. Ze liep eerst stage bij het bedrijf wat naderhand over gezet is naar een werkervaringsplek. Leuk te melden dat ze afgestudeerd is en een afgeronde master heeft in de richting van levenslooppsychologie. Dit allemaal in deeltijd. Petje af ik ben heel erg trots op je. Onder tussen ben ik ook begonnen aan een nieuwe uitdaging en dat is mijn opleiding tot massage therapeut bij Esoterra. Als ik klaar ben worden mijn klachtgerichte massages deels vergoed door de zorgverzekeraar, maar dat duurt nog wel even. Wel ben ik heel erg geïnspireerd door de stof die we krijgen. Ik zal hier zeker een paar blogs aan weiden.

TOT NU TOE

praktijkruimte Marjolein LEVENSLICHT

Vitaal-welzijn heeft het levenslicht gezien en doet het, we gaan door met vallen en opstaan. Nu we bijna een jaar op de rails zitten en Corona golf één hebben kunnen doorkomen door ons bezig te houden met het opzetten en inrichten van het bedrijf, staat Corona golf twee al aan deur te rammelen. Voordat het helemaal los zou gaan, waar we wel bang voor waren, hebben we Marjolein haar praktijk helemaal opgeleukt door wat meer meubels te kopen om er zo nog meer sfeer in te brengen. Totdat de nieuwe lock-down aanbrak die momenteel een feit is geworden. Ik heb op de maandag voor de lock-down nog nooit zo veel mensen in mijn praktijk gehad, het was een gekkenhuis maar wel heel erg leuk.

Lock-down

We zitten er middenin. De massage praktijk is gesloten tot 19 januari. Marjolein mag nog wel open blijven maar ze doet de meeste gesprekken via Zoom. Dat gaat op zich heel erg goed en op die manier kan ze toch mensen helpen. Ik ben ondertussen tot 19 januari uit de running qua fysieke werkzaamheden. Ik ben begonnen met het wederom aan passen van de website en nu dus ook een blog gestart. Op deze manier willen we meer in contact komen met de mensen. Laten zien wat we aan het doen zijn en daar over te schrijven om zo anderen te inspireren.


TOT SLOT

Het levenslicht wat we in ons bedrijf hebben aangestoken en de positiviteit die daar vanaf komt willen we delen. Zoals wij het nu zien is het glas halfvol en niet half leeg. Blijf geloven in jezelf en deze nare tijd gaan we zeker doorkomen!

Blijf hoop houden.

Marjolein & Niels

Vitaal-welzijn


Meer info?

8 thoughts on “Het levenslicht van Vitaal-Welzijn”

 1. Geweldig gedaan deze BLOG .
  Heel duidelijk en mooi uiteen gezet.
  Ga zo door.

  Dit is ook meteen een test of deze link werkt.

  Gr. Gerard Duursma

 2. Wat superleuk om jullie start te lezen. Ik kom zeker eens met je kletsen Marjolijn! De massages van Niels blijf ik doen. Super fijn!

  1. vitaal-welzijn

   Dankjewel voor je leuke reactie Mabel! Ik stuur je binnenkort even een bericht. groet Marjolein

 3. Wat mooi verhaal super goed van jullie om voor jezelf te beginnen.
  Dat is moedig van jullie om dat te doen.
  Heel veel succes met het maken van jullie blog ik ga het allemaal volgen.
  En kom als het allemaal weer mag zeker op bezoek.
  Vr.groet Annemarie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *