Gare du Nord 2

Gare du Nord 2

We willen iedereen mee laten genieten van project Gare du Nord 2. In deze blog gaan we schrijven waar we mee bezig zijn en zo kan je op de voet de voortgang van het maken van onze nieuwe praktijk in Amsterdam noord volgen. Wil je meelezen? We zouden het erg leuk vinden.
Heel veel leesplezier over Vitaal-Welzijn en project Gare du Nord 2.

Hoe is het gekomen dat we zijn gaan huren bij Gare du Nord 2? de huidige ruimte die we huren is heel erg fijn maar is net te klein voor wat we doen. En het is niet van je zelf, al is dat geen groot probleem maar het is fijner dat je baas bent over je eigen pand. Dus zo af en toe was ik even aan het kijken op Funda of er wat te huur was wat past bij wat wij doen. Er is in de buurt van waar we nu huren weinig te huur. Verhuizen naar een andere plek is geen optie. Blijven zitten en dan het huidige huurcontract verlengen dan maar. Het is wat het is.

zondag 3-4 gare du nord 2

Ik was op funda aan het kijken en daar stond Gare du Nord. Ik kon mijn ogen niet geloven en het was nog te huur ook! Precies passend voor wat we doen en ook de bestemming van de huurder was precies passend. Samen hebben we het contactformulier ingevuld van de makelaar en zo hebben we een afspraak kunnen maken om het te bezichtigen op 28-4.

Helaas was Marjolein er niet bij die moest op de donderdag werken. Ik ben er heen gegaan met mijn moeder en vader om daar een kijkje te nemen. Wat een zaal zo groot, ik zag meteen voor me hoe we dingen konden gaan indelen. Ik was helemaal blij en gelukkig. Ik gaf aan dat we het graag wilden huren. De makelaar zei dat dat prima was maar dat er een voorstel gedaan moest worden aan de verhuurder om te kijken of we met Vitaal-welzijn passen in het plaatje wat de verhuurder voor zich had.

Zo gezegd zo gedaan, we hebben een mooi opstel gemaakt en deze opgestuurd. Het wachten was aangebroken. We vroegen ons af of er anderen waren die het willen huren. Als je iets graag wil dan komen er allemaal gedachten boven. Gelukkig kregen we na 3 weken bericht dat we pasten in het besluit wat de verhuurder had. En zo waren we weer een stap dichterbij.

Stap 2 was de jaarcijfers en de omzet die we maken doorgeven aan de makelaar. We hadden een excel bestand gemaakt en doorgestuurd aan de boekhouder. Maar dat was niet helemaal de bedoeling hoe wij het zagen en hoe het moet zijn. Ff op youtube, daar stond een filmpje hoe je dat kan maken. Lang verhaal kort: de cijfers opgemaakt en doorgestuurd naar de boekhouder en die heeft alles na gekeken en er een stempel op gezet. Dit bestand is doorgestuurd aan de makelaar en die stuurde het weer door. Een heel proces! We leven dan midden juni.

“Wat een gedoe allemaal” dacht ik wel eens, maar goed het is voor de toekomst van het bedrijf en Gare du nord 2 is ook wel een toplocatie. Nu de vakantieperiode aangebroken was werkte alles op halve kracht door, waardoor het allemaal wat langer duurde. Ik kreeg van de makelaar goed nieuws we hebben de wedstrijd gewonnen en we mogen het huren! Wat een opluchting was dat.

We zijn die avond lekker samen uit eten geweest om het te vieren. Eindelijk op onszelf! Maar het werd ook duidelijk wat er allemaal gedaan moet worden, een heleboel! Het is nu casco dus we bouwen het op van niets, naar een droompraktijk waar we mensen willen gaan helpen met klachten die we op een holistische wijze willen gaan oplossen. Maar zo ver zijn we nog lang niet.

We mogen het huren en toen begon het zoeken naar bedrijven die ons kunnen helpen met het monteren van apparatuur. Vloerverwarming, cementdekvloer, raamreclame, noem maar op. Gelukkig kunnen we zelf veel, dat scheelt weer in de kosten. Offerte hier en daar, omg ik werd helemaal gek van al die verschillende prijzen en het soort werk wat ze aanbieden. Een soort van hogere wiskunde maar dan anders. Maar goed we hebben twee bedrijven kunnen vinden die een passende offerte hebben uitgebracht.

Juli… en door

Juli is aangebroken en en we zijn er bijna maar nog niet helemaal. We hadden een concept huurovereenkomst van de makelaar gekregen en nu begon het ergens op te lijken. Alles goed bekeken en doorgenomen en wat kleine aanpassingen laten doen. En ja hoor vorige week, 18 juli hebben we het echte huurcontract ontvangen en getekend weer teruggestuurd. Volgende week maandag 1 augustus krijgen we de sleutel van ons nieuw op te richten praktijk.

Vandaag hadden we het dilemma van aansluiting aanvragen voor het pand. Dat viel tegen! Ik dacht dat even te gaan doen maar dat is wat lastiger dan gedacht. Komt nu de openingsdatum al in gevaar?! Ik ben positief, maar ik denk dat 5 november toch een beetje te vroeg is. Maar we houden moed en gaan door waar we mee bezig en dat is Vitaal-welzijn naar het volgende level te brengen.

29-7-2022 DE SLEUTEL VAN GARE DU NORD 2

Dan is het zo ver we hebben de sleutel gekregen van het pand. De oplevering was zo gedaan een klein rondje gelopen met de punten die aandacht nodig hebben en door. Daar sta je dan met de sleutels in je hand in een betonnen bak die we gaan omtoveren tot de mooiste praktijk van Amsterdam en omstreken. En dan besef je eigelijk wat voor enorme klus het is ;-).

Als eerste moest ik een foto maken van de meterkast om de aansluiting die er aanwezig is te laten verkleinen. En te zorgen dat de zegels die aan alle onderdelen hangen verwijderd kunnen worden. Zo gezegd zo gedaan: foto maken en dan naar “mijn aansluiting” om hem aan te vragen.
Nu had ik een planning gemaakt maar deze kan helemaal de vuilnisbak in! De aansluiting kan pas half oktober aangepast en in gebruik genomen worden. Dat is balen!

Zoals ik van veel mensen hoor kan je een verbouwing NIET PLANNEN !!!

Zaterdagochtend ben ik op onderzoek uitgegaan. Ik heb bij een paar buren aangebeld om te vragen of ik hun stroom kan gebruiken tegen een vergoeding. Gelukkig heb ik een buur gevonden die ons via een verlengsnoer wil helpen om toch stroom te hebben. Zo kan er binnenkort de koffie gezet worden en kan de boormachine zijn werk doen.

We hebben de ruimtes die we gaan maken helemaal uitgezet op de vloer om een beetje zicht te hebben op hoe alles gaat worden. Dan komt alles tot leven, al is het in 2D. Voor Marjolein wordt er een lekkere ruime spreekkamer gemaakt met veel licht en ramen. Deze zullen voor de privacy van de cliënten voorzien worden van mooie raamdecoratie.

Ik (Niels) krijg een super chille ruimte die bijna twee keer zo groot is als die ik nu heb. Met een wasmachine zodat ik niet iedere dag een tas met was mee hoef te slepen naar huis. Alles blijft dan bij Gare du Nord 2. Ik moet er nog wel eens aan terug denken dat ik thuis begonnen was met de praktijk en dat ik cliënten ontving aan huis. Het was heel fijn dat we een eigen praktijk kregen omdat werk en privé door elkaar heen gingen lopen. Dat heb ik nu ook met mijn handdoeken.

En ik denk dat een van de belangrijkste dingen die we krijgen een keuken met een koelkast is!!! Geen krentenbollen meer van de lidl en notenbroodjes, maar tussen de middag een bakkie kwark of wat anders uit de koelkast. Daar zijn we heel blij mee.

Week 31 verbouwing loopt.

Stap voor stap komen we verder in het proces van verbouwen en bouwen. We hebben goed nieuws: er is stroom ;-). Na wat gebel heen en weer en uitleg van de situatie bij de netbeheerder hebben we stroom en kan de verbouwing voor zo ver op gang komen. Alles is wel op zijn kop, we zijn alle elektra buizen tegen het plafond aan het maken. Ik weet globaal waar alles komt te staan zo kan deze klus alvast deels gedaan worden. Het is altijd leuk om te zien dat er wat aan het veranderen is.

Ook heb ik een bezoek gehad van de vloerverwarming man. Om te kijken waar de vloer verwarming allemaal naar toe moet. Het is een heel plan waar alle leidingen op de grond komen te liggen. Echt een werk voor een specialist die weet wat hij aan het doen is. Op 31 augustus komen de mannen langs om alles te monteren.

Daarna de vloer laten storen en dan kan de echte verbouwing van start gaan maar dat duurt nog even. Midden september zal dit worden.

En we hebben een brievenbus! Het was nog een heel gedoe om die te bestellen. Het leek wel of iedereen een brievenbus wilde hebben. Gelukkig hangt hij nu trots als een hoeksteen aan de muur. We hebben meteen een leuke actie bedacht om te vieren dat we post kunnen ontvangen: Stuur je een brief of een kaart naar ons nieuwe adres, dan maak je kans op een massage bon van €65,- De winnaar maken we binnen drie weken bekend op onze website.

Wil je meedoen? Stuur dan een kaartje naar

Vitaal-welzijn
Gare du nord 2
1022LD Amsterdam

Kortom we zijn lekker bezig en gestaag gaan we verder!!

Weeknummer 32.

OMG waar zijn we aan begonnen dat is het eerste wat er in me opkomt als ik nu terugkijk op deze week. Het gaat allemaal heel erg goed. Een fijne kennismaking met de opzichter van Vattenfall over de aansluiting stadswarmte. Gelukkig dat we nog geen vloerverwarming hebben laten leggen en de vloer hebben laten storten. Alles had er dan weer uitgehaald kunnen worden omdat de aansluiting zoals ik hem verzonnen had niet kan en bovendien niet mag. Fijn dat me dat op tijd verteld is zodat we actie kunnen ondernemen zodat het wel aangelegd wordt zoals het hoort.Binnenkort materiaal bestellen en dan een mooie meterkast maken waar, als het goed is, binnen 14 à 15 weken een installatie geplaatst kan worden door Vattenfall zodat we de vloer kunnen verwarmen en warm water hebben uit de kraan. Er moet nog veel water naar de zee gedragen worden maar het gaat zeker lukken.


Ojee een ongelukje zit in een klein hoekje! Maandag ben ik met volle vaart bezig geweest met het in de muur slijpen van sleuven voor de elektra. Wat een stof komt daarvan af gelukkig had ik een stofkap op en bril op. Maar ik zag geen hand voor ogen. Net als of je een wit A4 papier voor je ogen houdt. Maar dan sta je op de trap en dan stap je af en dan vergeet je een tree. Ik dacht toen het gebeurd was dat ik mazzel gehad had, omdat ik niks voelde knakken of andere gekke dingen. Tot de volgende ochtend: ik had een enkel zo dik als een watermeloen!


Tijdens het onderzoek van de huisarts en een paar foto’s van mijn voet en enkel blijkt er gelukkig niets beschadigd te zijn.

En waar is Marjolein in het hele verhaal? “Daar lees ik niks over”, heb ik al een keer gehoord. De stille kracht achter operatie Gare du Nord stuurt alles aan en coördineert/ belt en regelt alles achter de schermen. En in de tussen tijd is de power vrouw ook nog aan het werk in haar eigen praktijk en werkt ze nog bij haar werkgever. Multitasking! Laat dat maar aan Marjolein over.
   


En onze brievenbus actie doet het heel erg goed! We hebben al diverse leuke kaartjes uit onze nieuwe brievenbus gehaald. Wat superlief, dank daarvoor!

week 33 + 34

Oplossen, loslaten en door gaan. Het was wel even een een shock dat we erachter kwamen dat we geen vloerverwarming nemen. Na veel heen en weer gebel en de regelarij die er bij komt hebben we de knoop doorgehakt. We gaan geen vloerverwarming nemen en dat betekent dat we alles op elektra gaan doen. Gelukkig hebben we de meterkast zo aangeschaft dat die zwaar genoeg is om alle elektrische apparaten op aan te kunnen sluiten. Waar we heel erg blij mee zijn is dat we alleen maar groene energie gebruiken die door wind en zon is opgewekt. Zo willen we bijdragen aan een groenere wereld.

Ik heb inmiddels bijna alle elektra tegen het plafond gemaakt met buisjes en beugeltjes. Het zijn heel veel gaatjes die ik geboord heb. Als ik het zo uitreken kom ik op 534 gaatjes van 6 mm uit. Klemmetje hier lasdoos daar. Het ziet er wel heel indrukwekkend uit al zeg ik het zelf. Zo kunnen binnenkort de wanden gezet worden en dan kan de elektra erdoor getrokken worden in de wanden zodat er een stopcontact aan kan komen.

Hoe komen we dan aan warm water? We hebben een hele mooie boiler gezien die ons gaat voorzien van warm water. Leidingen mooi isoleren, zo besparen we op de uitgaven aan elektra.

Het is een sport aan het worden om zo min mogelijk energie te gebruiken als we straks op onze nieuwe stek zitten. Maar ook het gebruik van materialen die we gaan gebruiken tijdens de verbouwing proberen we zo goed mogelijk co2 neutraal in te kopen.

Gare du Nord 2 wordt zo veel mogelijk Co2 neutraal opgebouwd

In week 34 hebben we niet heel veel gedaan. Het is wachten op de vloerenman die op 7 september de vloer komt storten. Een laagje zandcement en dan kunnen we losgaan met bouwen. Nu zijn we druk bezig met het uitzoeken van offertes. Langzamerhand worden we experts met het doorlezen. Gelukkig hebben we bijna alle partijen bijeen die de klussen gaan doen die we niet zelf kunnen.We hebben groen licht gekregen voor de raamreclame die we willen laten plaatsen. Ook hier hebben we gedacht aan het milieu: de ramen worden voorzien van weerspiegelende folie die de warmte van de zon buiten de ruimte houdt. Hierdoor hoeven we geen airco aan te laten leggen. Door de weerspiegelende folie is er ook meteen veel privacy.