Hardlopen Amsterdam Noord

hardlopen Amsterdam noord

Hardlopen Amsterdam noord  of ben je een echte pro? Wil je goed voor je lichaam zorgen dan kan massage het verschil maken. Hardlopen Amsterdam noord een leuke hobby door de vele mooie loop routes. Wat maakt hardlopen nu zo leuk en toegankelijk voor iedereen? Je doet je schoenen aan en gaan.

Vaak vergeten mensen dat hardlopen echt een serieuze sport is waar toch meer bij komt kijken dan: hop die schoenen aan en gaan. Een goede voorbereiding en mogelijk les krijgen van een ervaren hardloper is zeker aan te raden.

Waarmee kan ik je helpen om nog meer plezier uit je nieuwe of bestaande hobby te halen? Door een massage aan te bieden speciaal voor mensen die aan hardlopen doen. In de praktijk in Amsterdam Noord bieden we speciale massages, voor de beginnende loper en voor de gevorderde hardloper.  

Met behulp van een cursus die geheel in het teken stond van het masseren van de spieren die het gevoeligst zin voor blessures met hardlopen heb ik een massage samengesteld die precies aansluit bij de geliefde sport van veel Nederlanders.

Het doel van de behandeling is de spieren en pezen in het been lekker los te maken waardoor spanningen die ontstaan zijn opgelost worden. Spieren ontspannen door de massage technieken die gebruikt worden en afval stoffen worden afgevoerd en bouwstoffen worden aangevoerd. Zie het als blessurepreventie om af en toe een hardlopersmassage te nemen.

Hardlopen Amsterdam Noord.

Hardlopen Amsterdam noord

Een massage kan je helpen met het soepel houden van de spieren en het zorgt er voor dat afvalstoffen sneller het lichaam kunnen verlaten. Voordeel hiervan is dat je sneller hersteld bent van een training. Maar daardoor ook sneller kan gaan groeien door de positieve werking van een massage. Voedingsstoffen die nodig zijn in de cellen/ spieren kunnen sneller worden opgenomen.  Afvalstoffen/ melkzuur worden door massage zo het lichaam uitgewerkt. 

Maar ook pezen waar spieren mee aan de botten vastzitten neem ik mee in de massage. Deze zijn vaak slecht doorbloed en kunnen hierdoor moeilijk afvalstoffen kwijt raken maar ook lastig aan bouwstoffen komen. 

Wil je meer plezier halen uit het sporten en langer doorgaan zonder vervelende klachten? Neem dan eens in de 6 weken een massage. Hier door zullen vervelende klachten zo als shin splint (scheenbeen vlies ontsteking) verminderen door het stimuleren van de doorbloeding van het beenvlies en ontspannen van de Tibialis Anterior.

Langer plezier hebben van de sport? neem dan eens een massage die helpt. Inmiddels hebben meerder hardlopers en traillopers de weg naar ons gevonden en komen regelmatig terug. 
Zien we je binnen kort bij Vitaal-Welzijn?

veelvoorkomende klachten

Voor iedere vorm van sport is er een specifieke klacht waar veel sporters mee te maken krijgen. Bij hardlopen zijn de onderbenen het gevoeligst voor klachten en blessures. 

(Wist je dat er gemiddeld tijdens het landen op de voet/ landende been 200-300 kg opgevangen wordt)

Klachten aan de kuit komen veel voor. Door een gerichte aanpak kunnen spanningen die opgeslagen zijn in de kuit het lichaam verlaten.

Kramp aan de hamstrings kan ontstaan door niet regelmatig rekoefeningen te doen. Kramp of steken kunnen het gevolg zijn.

Spanningen in de knie (patella): doordat de bovenbeenspieren (quadriceps) vaak spanning bevatten kunnen knie klachten ontstaan.

Er zijn nog veel meer klachten die voorkomen bij het hardlopen. Heb je een specifieke klacht? Wij willen je graag weer op de benen krijgen zo dat je weer veilig veel kilometers kan lopen.

Ben je onder behandeling van een fysiotherapeut? We werken graag samen met andere therapeuten om jou zo goed mogelijk te helpen door het massage deel van hem of haar over te nemen.