Hoevaak ga je naar de masseur

Hoe vaak maak je een afspraak bij de masseur?

Deze vraag wordt me regelmatig gesteld: hoevaak ga je naar de masseur om van mijn klachten af te komen? Hoevaak zou jij als professionele masseur me aanraden om langs te komen? Daar zijn heel veel factoren van afhankelijk, daar ga ik later in de blog op in. Zelf geef ik aan dat als je een klacht hebt, een paar sessies kort achter elkaar boeken effectief is. Een week tussen de afspraken in. Om het effect van een behandeling zo goed mogelijk te laten zijn. Bij klachten geven we vaak een oefening mee om thuis spieren en gewrichten zelf los te houden. Heb je geen klachten, maar ben je helemaal fan van een massage, dan geven we altijd aan om te voelen wat voor jou goed voelt om naar de masseur te gaan. De vraag “hoevaak ga je naar de masseur” lees je in deze blog.

hoevaak ga je naar de masseur

hoevaak ga je naar de masseur met fysieke klachten

Heb je als voorbeeld last van je rug of onderrug, dan kan een massage zeker bijdragen om van deze klacht af te komen. Vaak is een houding of een beweging de reden dat klachten aan de onderrug kunnen ontstaan. Maak een afspraak met de massagetherapeut om van pijnlijke spieren af te komen. Hoevaak je langs kunt komen is natuurlijk afhankelijk van de aard van de klacht. Ben je onder behandeling van een specialist of loop je bij een fysiotherapeut? Dan kan een massage zeker bijdragen aan het herstel van het lichaam en de klacht. We werken regelmatig samen met andere therapeuten! Als massagetherapeut heb je net even wat meer tijd om aandacht te geven en te verzorgen. Lees hier meer over massagetherapie.

Mentale klachten

Hoe vaak maak je een afspraak bij de masseur?

Heb je last van mentale klachten, dan kan een bezoek aan de masseur of massagetherapeut zeker bijdragen aan je herstel. Bij Vitaal-Welzijn zien we mensen als een geheel, body en mind, oftewel holistisch. Kamp je met mentale klachten, dan voelt het lichaam vaak zwaar en kost alles veel moeite. Door een massage kunnen opgeslagen emoties in het lichaam loskomen. Gestolde emoties, zoals verdriet of woede, kunnen tijdens een massage loskomen door de diepe ontspanning. Wees gerust als het gebeurt, we zijn er om jou te helpen. Hoevaak je naar de masseur zou gaan voor deze klachten bespreek je aan het einde van de sessie. Samen stellen jullie een plan van aanpak op. Bij Vitaal-Welzijn hebben we een psycholoog die graag meedenkt om jou als mens zo goed mogelijk te helpen. Klik hier als je meer wilt weten over wie zij is.

De vraag hoevaak ga ik naar de masseur.

Als ik persoonlijk kijk hoevaak ik naar de masseur ga, kom ik zelf uit op eens per 2 à 3 weken. Ik boek dan vaak een sessie van 60 minuten. Tijd speelt een belangrijke rol, maar het moet ook financieel haalbaar zijn. De belangrijkste reden dat ik een afspraak maak, is om volledig te kunnen ontspannen en me even te laten dragen door een ander. Even helemaal niets en dat is zo fijn. Het is als een soort power nap die je hebt gepland op de dag dat je een afspraak hebt. Persoonlijk kijk ik erg uit naar mijn volgende bezoek. Het is altijd fijn om op de massagetafel van iemand anders te liggen en te genieten van hun vaardigheden.

Hoevaak maak je een afspraak bij de masseur?

Hoe regelmatig ga je naar de masseur?

Ik hoop dat ik je enig inzicht heb kunnen geven in de frequentie van het nemen van een massage. Er zijn natuurlijk veel factoren die mogelijk een rol kunnen spelen bij de keuzes die je maakt. Een belangrijke opmerking is dat als je onder behandeling bent in het ziekenhuis of bij een andere specialist, je even moet navragen of een massage wel of niet mogelijk is. Heb je nog nooit eerder een massage gehad? Maak dan eens een afspraak bij een masseur en ervaar de totale rust die in het lichaam kan ontstaan. P.S. Ik ga ook een blog schrijven over het onderwerp “Eerste keer naar de masseur”.

Heb je vragen over deze blog, stuur deze dan naar info@vitaal-wezlijn.nl

Wil je een afspraak maken om een fijne massage te ontvangen klik dan hier om meteen in onze online agenda een datum en tijd te kiezen!