lage rugpijn

Je kent het wel die zeurende pijn in je rug en dan vaak in de lage onder rug. Deze voelt dan pijnlijk aan. Bukken en recht op zitten is dan vaak een hele opgave.Door een verkeerde houding of een bureaustoel die niet goed staat afgesteld kunnen spanningen ontstaan die lijden tot klachten als lage rugpijn.Ook door plotselinge bewegingen of overbelasting kan deze pijn ontstaan die in de volksmond spit wordt genoemd. Een ander bekende benaming hiervoor is ‘door je rug gaan’.

Waar komt het vandaan?

Lage rugpijn klachten komen vaak uit de benen, bilspieren en het bekkengebied. Specifieker de hamstrings, gluteus en niet te vergeten de piriformis. Als deze overbelast zijn geraakt kunnen spanningen zich opbouwen in spieren, wat als gevolg lage rugpijn kan opleveren.Vaak is het een terugkerende klacht die dan weer weg gaat of sluimerend aanwezig is.

Wat kan ik voor je betekenen?

Bij de eerste afspraak neem ik een intake af om een idee te krijgen waar de lage rugpijn klachten vandaan zijn gekomen. Dit kan zijn door sport, verkeerde houding of door een onverwachte beweging. Ben je onder behandeling van een arts of een specialist voor een specifieke aandoening? Als je hebt aangeven dat je naar de masseur gaat en daar is geen bezwaar tegen dan kunnen we verder gaan met de behandeling van de lage rugpijn klachten.

De behandeling bestaat uit het los masseren van de spieren die de klachten veroorzaken. Door gebruik te maken van meerdere soorten massage technieken kan in korte tijd al een goed resultaat behaald worden.

Vaak zul de klachten na behandelingen en een paar simpele oefening die ik je mee wil geven merken dat de klachten in de lage onderrug minder zullen worden.