Mijn spirituele reis

reis Niels

Hoi, leuk dat je mijn blog over mijn spirituele reis wil lezen. Voor de mensen die niet weten wie ik ben: ik ben Niels Brouwer en ik doe en opleiding tot massagetherapeut. Een 4-jarige opleiding op HBO niveau. Zodat mijn behandelingen midden 2022 vergoed kunnen worden uit de aanvullende zorgverzekering. Maar daar gaat deze blog niet over 😉 Wel heel leuk!!

Mijn spirituele reis

Hoe is het zo gekomen dat ik een spirituele reis maak? En hoe zal mijn reis door het onbekende gaan lopen? Allemaal vragen waar ik het antwoord nog niet op weet. Dat het goed voelt de toekomst weet ik wel! Waarom het dan goed voelt is dan meteen weer een vraag die me te binnen schiet. Ik wil dingen tastbaar maken, zodat ik het kan begrijpen en kan snappen waarom. Waarschijnlijk is dat ook de truc erachter: niet het kunnen snappen, maar voelen en doorvoelen van de energie.

Mijn spirituele reis

De echte eerste kennismaking was heel erg onbewust. Ik was bezig met mijn opleiding en er waren wel eens mensen die zeiden dat ik zulke warme handen had. Ik heb dat al heel lang en heb het altijd normaal gevonden. Totdat er een client in mijn praktijk was die vroeg of ik iets aan Reiki deed. Hij vond dat ik echt iets zou moeten doen met die warme handen en de energie die er uitkomt. Degene die toen op tafel lag bleek achteraf een Reiki Master te zijn. Later hebben we het er nog met elkaar over gehad. Ik ben hem er dankbaar voor.

Toen was de spirituele reis echt van start gegaan. Ik had me samen met Marjolein laten inwijden in de wereld van Reiki. twee dagen oefenen en aanvoelen. Toen merkte ik pas de kracht van die energetische behandelingen. Ik heb in die tijd best veel mensen geholpen met een Reiki behandeling. Leuk om te ontvangen en nog leuker om te geven. Corona kregen we er tussen door en het hele circus is gestopt. Lock-down, maatregelen, alles wat er maar bij komt kijken. Iedereen weet helaas wel wat het allemaal inhoudt. Toen ik weer mocht beginnen heb ik het energetische verhaal een beetje laten verwateren. Althans dat dacht ik ;-). Ik was meer bezig met de praktijk uitbreiden en mensen hun welverdiende massage aanbieden. School ging ook weer deels normaal van start, ik kon weer naar Bilthoven. Alles was weer niet als oud maar wel weer een beetje nieuw.

spirituele reis met chakra’s

Tijdens de opleiding tot massage therapeut zijn er ook 7 lessen die over de chakra’s gaan. De eerste les weet ik nog als de dag van gisteren. Als voorbereiding moesten we een hoofdstuk lezen uit een boek: “handboek chakra psychologie”. Wat een droge stof dacht ik nog. Ofwel ik zat meteen in mijn weerstand en vond het niks. Gelukkig heb ik mijn ego even aan de kant gezet en ben ik me gaan inlezen. Wat een superleuk boek. Wel dik, maar stof die mij deed mij nadenken over de kracht en energie die we als wezens/ mensen met ons meedragen en zijn. Er waren vaak momenten van herkenning. Ik was nog wel steeds in de veronderstelling dat het niet voor mij was weggelegd.

Was het mijn bescheidenheid of durfde ik (nog) niet te geloven dat ik wat kon met energetisch werken? Mijn reis door het spirituele is verdergegaan. Door meer boeken te lezen om meer te weten te komen over chakra’s en hoe deze gezien worden en wat ik er als aanstaande massage therapeut mee kan doen. Steeds meer vallen er puzzelstukjes op zijn plaats en worden mij dingen duidelijk. Hoe alles aan elkaar verbonden is door Energie. “E =mc2” energie is gelijkwaardig aan de massa. Zo zie ik energie als ik er goed over na denk in mijn spirituele reis.

De eerste chakra massage lesdag weet ik nog als de dag van gisteren. Het was een les dag waarin we stof kregen over de eerste chakra en de massagetechniek die daarbij hoort. Het was een massage die bedoeld is om mensen te laten aarden. Ik dacht aarden?! Hoezo aarden, nou dat heb ik geweten. Ik heb eerst mijn medestudent deze massage aangeboden om te oefenen. Toen ze na de massage van de tafel af ging merkte ze dat ze steviger op de grond stond. Daar snapte ik niks van, tot ik dezelfde massage onderging. Ik merkte dat het anders voelde, maar ik snapte niet helemaal wat er anders was. Nu weet ik dat door de massage de energie weer was gaan stromen, waardoor ik na de massage veel meer verbonden was met de aarde.

De spirituele reis in combinatie met chakra’s en karakterstructuren

Tijdens de opleiding wordt er ook gebruik gemaakt van karakterstructuren. Ik wist toen niet dat alle karakterstructuren te koppelen zijn aan een chakra. Tijdens het lezen viel er weer een berg kwartjes op zijn plaats. Wat is het toch leuk om een meer holistisch beeld te krijgen. Lichaam en geest zijn een! Als ik me beroerd voel dan hangen mij schouders ook laag. Als ik me goed voel dan straal ik en kan springen van geluk. Ik denk dat je wel kan aanvoelen wat ik daarmee bedoel.
Hieronder een lijst met de chakra’s die verbonden zijn met de karakterstructuren.
Vind je het leuk om meer te lezen over de structuren? klik dan hier

  • chakra 1 Aarde Schizoïde karakterstructuur
  • Chakra 2 Water Orale karakterstructuur
  • Chakra 3 vuur Masochistische karakterstructuur
  • Chakra 4 lucht Rigide karakterstructuur
  • Chakra 5 Geluid Psychopatische karakterstructuur

Holistische visie

Mijn visie op het mensenlijk lichaam is door het volgen van de opleiding die ik aan het doen ben veranderd. Ik begon ermee dat ik alleen lichamelijk bezig was. Wel met de geest er bij maar die kon ik niet zo goed plaatsen. Door het lezen van boeken en het volgen van de opleiding, ben ik gaan inzien dat er meer is dan alleen ik en mijn geest. Hier komt ook mijn spirituele reis blog vandaan. Alles zit aan elkaar en beweegt met elkaar mee en als er geen balans is kunnen er problemen ontstaan. Zo heb ik zelf tijdens de opleiding gemerkt dat chakra’s veel met mij doen. Ik merkte het bij een oefening waarbij het derde chakra behandeld werd. Deze is aanwezig in de de buik, wat ook een heel erg kwetsbaar gebied is.

holistische

Mijn ervaring met deze techniek was dat ik het heel erg spannend vond. Een ander aan het kwetsbaarste deel van mijn lichaam laten komen? Alles voor de wetenschap! Ik zette me erover heen. Het bleek een hele aangename manier van ontspannen. Ik had nooit kunnen bedenken dat er zoveel emotie en spanning opgeslagen kon liggen op die plek. Niet dat het er allemaal uitkwam maar er was wel wat bij mij geraakt. Was het de ontspanning waardoor ik meer adem kreeg en me anders voelde, of was het een hersenspinsel dat ik dacht dat er wat anders was gebeurd? Ik kan nu zeggen dat het echt een bevrijding is geweest van emoties die opgeslagen waren. Niet dat alles in een paar keer weg is, maar ik kon merken dat het werkt en dat hierdoor ook andere gevoelens meer ruimte hebben gekregen. Er was dus echt een balans probleem bij mij.

Nu ik ervoor open sta en merk dat het anders kan en zeker anders mag zijn laat ik me steeds meer gaan en ben ik ervan overtuigd dat als je hiervoor openstaat er ook dingen kunnen veranderen. Het is alleen zo moeilijk om dingen anders te gaan doen. Nu voelt het goed om op een meer spirituele manier te denken en energie aan te voelen. Er is geen schaamte meer om te zeggen dat ik geloof in energetische behandelingen. Ik merk vaak dat er toch een taboe of een “doe niet zo gek momentje” bij komt kijken. Ik wil iedereen daarom ook uitnodigen om eens te gaan voelen wat je gevoel zegt en je daarop te concentreren. Er zullen niet meteen wonderen gebeuren maar het geeft meer ruimte in het hoofd.

En die buik van mij krijgt regelmatig een massage behandeling. Zo kunnen oude emoties die opgeslagen zijn mijn lichaam verlaten en is er weer genoeg plek voor nieuwe energie.

Hoe gaat deze spirituele reis verder?

Nu ik me er meer voor open stel en aanvoel wat een ander nodig heeft gaat het me gemakkelijk af om iets te doen. Ik zeg “iets” omdat ik nog steeds niet goed kan thuisbrengen wat het is. Maar het voelt heel erg goed om te doen. Is het een gave of is het iets wat ik mezelf heb aangeleerd? Ik ga het allemaal uitvinden in de komende jaren.

Herken je dingen in mijn verhaal?

Laat je een bericht je achter?