Ontspanningsmassage

Ben je toe aan rust in het hoofd? Dan kan ontspanningsmassage een goede keuze zijn. Even de sleur vergeten en terug naar het hier en nu. Omdat in deze tijd alles vaak heel snel gaat kan een moment voor je zelf er vaak bij inschieten. Door even een moment voor je zelf te pakken kom je weer tot rust en kan je de dag weer aan. In mijn rustgevende praktijk in Amsterdam noord verzorg ik deze massage. Al mijn massages die ik verzorg hebben een holistische benadering

Wat is het voordeel van een ontspanningsmassage

Ik zeg dan meteen rust en dan niet alleen voor je geest maar ook voor het lichaam. Vaak heb je last van continue gedachten doordat we tegenwoordig in een snelle maatschappij leven. Zoals we nu in een tijd van de Corona crisis leven en alles anders is geworden kan lichamelijke en geestelijke stress optreden en in het lichaam gaan zitten. Door middel van een massage kunnen spanningen die opgebouwd zijn in de loop van de tijd het lichaam en geest verlaten en zo weer rust terug brengen. Om die reden is ontspanning door middel van een massage een goede manier om te ont-stressen.

Kun je ontspannen raken door een massage

 

Je kunt zeker door een ontspanningsmassage helemaal even weg dromen en soms zelfs in slaapvallen. Omdat we voorafgaand aan de massage even kort doornemen wat de massage inhoud en wat je kan verwachten, hoeft er tijdens de massage niet veel gesproken te worden. Hierdoor kan er een moment van rust ontstaan in het lichaam en geest. Zijn er specifieke klachten dan kunnen deze tijdens de massage meegenomen worden. Ik geef altijd aan dat dan de ontspanning hier door weg kan raken. Maar in het algemeen kan ik zo een klacht aanpakken, terwijl de massage nog een ontspannend effect blijft behouden.

Een mooie combinatie van twee

Wij zien het lichaam en de geest als een en niet als twee losse onderdelen waaruit het lichaam is opgebouwd. Een ontspanningsmassage zorgt er voor dat het hele lichaam tot rust en ontspanning kan komen. Door een holistische benadering kan deze massage net wat meer voor je betekenen. Mogelijk dat er na de massage gevoelens zijn los gemaakt dan is er een mogelijkheid om samen met een psycholoog hier verder over te praten.