Over mij

over mij

Over mij.

Hoi ik ben Niels Brouwer, 43 jaar oud en massagetherapeut en mede-eigenaar van Vitaal-welzijn. Ik wil graag wat over mijzelf vertellen, over hoe ik in dit prachtige werk terecht ben gekomen en hoe ik als holistisch masseur aan het werk ben.

Mijn verhaal

Mijn werkzame carrière ben ik begonnen als onderhoudsmonteur. Dit heb ik in totaal 25 jaar gedaan, tot dat ik in 2018 een burn-out kreeg en in een depressie terechtkwam. Ik heb een blog bericht geschreven over hoe ik me toen voelde en wat het met mij en de mensen om mij heen deed. Lees hier mijn blog.

Daarna wilde ik wat anders gaan doen met mijn leven. Ik ben eerst fitness instructeur geworden, waar ik diverse diploma’s en certificaten voor heb gehaald. Dat bleek toch niet helemaal mijn ding. Ik was wel gefascineerd geraakt door het lichaam en de geest. Vooral door mijn depressie en doordat ik merkte wat sporten voor mij betekende. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik later verder wilde als massagetherapeut.

Via een omweg ben ik in contact gekomen met het vak/ ambacht van masseren. Ik ben begonnen met een opleiding tot sportmasseur. Daar heb ik mijn diploma voor gehaald en meteen tijdens de opleiding ben ik thuis mensen gaan masseren om ik kreeg vaak van medestudenten te horen:

“Kijk even bij Niels die weet hoe het moet “

Van mijn docent hoorde ik dat ik talent had voor masseren.

Deze opmerkingen droegen eraan bij dat we na 5 maanden de stap hebben gezet om er een echt bedrijf van te maken en zo is Vitaal-welzijn geboren. Klik hier voor het blog dat ik daarover geschreven heb.

Van in huis naar een heuse eigen praktijk was een grote stap. Ik hoorde van veel kanten dat het niet zou lukken of dat ik er nog niet klaar voor was. Zoals ik me had voorgenomen: blik op oneindig en gaan. “We” is Marjolein Koeman, mijn vriendin en psycholoog (Msc).

Samen hebben we nu een bloeiende praktijk, waar we werken van uit een Holistische visie. Dat wordt erg gewaardeerd door cliënten klik hier voor de beoordelingen die ik gekregen heb.

Met een holistisch mensbeeld wordt Lichaam en Geest samen bedoeld. Dat is waar mijn huidige opleiding overgaat. Het werken van uit je hart om mensen weer te kunnen laten voelen dat er wat verandert als je tot rust komt in je hoofd. Door verschillende massagetechnieken toe te passen vanuit het holistische oogpunt kan er nog op een breder vlak geholpen worden.

Mijn doel is mensen te helpen met het loslaten van spanningen die vaak jaren opgespaard zijn. Ik kan er zelf over meepraten en ik weet hoe het voelt om helemaal leeg te zijn van energie.

Visie en Missie

Mijn visie

Ik zou graag mensen willen helpen met het terug keren in het lichaam. Vaak zijn we de weg kwijt of als twee aparte dingen beschouwd worden, wil ik je laten ervaren hoe het is als deze weer terug in balans zijn.

Mijn missie

Het lichaam is een fantastisch apparaat. Maar net als bijna alles heeft het zijn onderhoud nodig. Door te masseren kan er onderhoud gepleegd worden en krijgt iemand de kans even tot rust te komen. Zo ga je weer met een frisse kijk de wereld in. Opgeladen en vaak ontdaan van stress.

Waar ben ik nu mee bezig

Momenteel ben ik mijn 3-jarige opleiding tot massagetherapeut aan het afronden. Zodat in 2022 mijn diensten voor een deel vergoed kunnen worden uit de alternatieve zorgverzekering. Het is dan wel van belang dat je aanvullend verzekerd bent.

Ook ben ik bezig met mijn medische basiskennis volgens de Plato norm 2. Op deze manier weet ik net wat meer en kan ik ook bepalen of een behandeling ingezet kan worden of dat er een andere professional het stokje over moet nemen, omdat ik je niet kan en mag helpen. Ik zeg altijd: schoenmaker hou je bij je leest.

Om alles te compleet te maken ben ik ook lid van de VBAG. Dit is een beroepsvereniging voor professionele masseurs. Hiermee laat ik zien dat ik voldoe aan alle eisen om mijn vak goed uit te voeren en dat ik me houd aan de ethische regels die zijn opgesteld door de VBAG. Ik ben best trots dat ik lid ben. Zo kan ik me onderscheiden van anderen, doordat mijn massagetherapie straks vergoed wordt door mijn lidmaatschap bij de beroepsvereniging.

Diploma's en certificaten

Hier onderstaan de opleidingen en certificaten die ik inmiddels behaald heb.

 • 02-6-2019 Aalo: Diploma Fitness trainer level 1
 • 20-6-2019 Start2move: Certificaat  Ademhaling, Sport en Stress
 • 21-6-2019 Start2move: Certificaat Coachen en Gedragsverandering
 • 27-6-2019 Aalo: Certificaat Kettlebell Trainer Level 1
 • 01-11-2019 Lian Bart: Certificaat Hot-Stone-Massage
 • 06-11-2019 Lian Bart: Certificaat Borst- en Buikmassage
 • 08-11-2019 Lian Bart: Certificaat Honingbindweefselmassage
 • 30-11-2020 Upledger: Workshop BasisCranio
 • 10-12-2019 Lian Bart: Certificaat Cupping-Massag
 • 14-12-2019 Mood: Certificaat Lage Rugpijn Massag
 • 18-12-2019 Mood: Certificaat Get Your Business Start
 • 28-2-2020 Lian Bart: Certificaat Stoelmassage
 • 1-3-2020 Kops: Certificaat Deep Tissue Massage
 • 19-06-2020 Mood: Certificaat Bamboemassag
 • 07-07-2020 Mood: Certificaat  Massage bij Fibromyalgie
 • 10-07-2020 Lian Bart: Diploma Sportgerichte Massage
 • 21-07-2020 Mood: certificaat Hoofdpijn Massage
 • 27-9-2020  Esoterra: Opleiding massage therapeut  (Huidige studie tot 2022)
 • 11-11-2020 Esoterra: Aromatherapie
 • 19-11-2020 Nederlof Centrum: Reiki 1
 • 19-1-2021 Esoterra: Medische basis kennis Volgens Plato norm 2