psycholoog amsterdam noord

Welkom op de pagina van Marjolein, psycholoog bij Vitaal-Welzijn in Amsterdam Noord. Waarschijnlijk ben je niet zomaar hier terecht gekomen. Misschien zit je met iets of loop je ergens tegenaan in het dagelijks leven. Om hulp vragen is best moeilijk voor veel mensen. We vinden vaak dat we het zelf moeten kunnen of dat we niet moeten zeuren. Toch is het niet zo gek als je iemand even laat meedenken over dingen waar je moeite mee hebt. Het leven kan gecompliceerd zijn, waardoor je het overzicht kunt verliezen op wat belangrijk voor je is en hoe je met dingen om kunt gaan.

Het rode lampjes effect

Vergelijk het met andere praktische zaken: als er een rood lampje in het dashboard van je auto gaat branden bel je meteen de garage. Als er een rood lampje gaat branden in je hoofd dan gaat daar vaak een spreekwoordelijke pleister overheen om het niet te zien en te voelen. Je lijkt het dan even minder te merken, totdat het weer terug is en vaak net wat erger dan daarvoor. Waarom zou je niet om hulp kunnen vragen op het moment dat er in je leven iets even niet optimaal gaat?

Psycholoog Amsterdam Noord

Ik ben een respectvol en open psycholoog, die meedenkt over wat jou bezig houdt. Vaak leg ik snel de vinger op de zere plek, waardoor je meer zicht krijgt op je gevoel. Samen kijken we naar waar jij moeite mee hebt of waar jij tegenaan loopt. Ik ben begripvol en empatisch, maar kan ook confronterend zijn als dat nodig is. Het uitgangspunt is dat jij leert herkennen waarom dingen gaan zoals ze gaan, zodat je snel weer zelf verder kunt. Het herkennen en doorbreken van een gedragspatroon kan op veel verschillende levensgebieden een groot verschil maken. Deze klachten staan meestal niet op zichzelf. Er is veel overlap tussen de klachten en ze komen vaak samen voor. Natuurlijk zijn gesprekken met een psycholoog altijd maatwerk. Loop jij tegen dingen aan waar je zelf niet zo snel een oplossing voor weet en zoek je daarvoor een kundig psycholoog in Amsterdam Noord? Ik help je graag! 

Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek (eventueel via Zoom of Skype).