Scriptie massage therapie HSP

scriptie massage therapie HSP

Vandaag ben ik begonnen met het uitzetten van mijn scriptie massage therapie HSP. Het gaat een spannend jaar worden waarin ik af ga studeren als massage therapeut. Ik wil alle stappen die ik ga zetten delen in deze blog. Vind je het leuk om te lezen of weet je andere mensen die het leuk zouden vinden? Delen van mijn blog zou heel erg leuk zijn.

Scriptie massage therapie HSP

Mijn scriptie gaat over de effecten van massage bij mensen die hoogsensitief zijn (HSP). Ik wil met mijn scriptie aantonen dat een massage een positieve werking heeft op HSP. Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik er inmiddels van mezelf achter ben dat ik er veel trekken van heb. Het is voor mij als masseur een fijne bijkomstigheid. Snel kunnen inleven en de energie van een ander kunnen voelen.

Wat ga ik delen in deze blog scriptie massage therapie HSP

IK ga proberen iedere twee weken een stukje te schrijven, zodat het leuk blijft om te lezen. Mijn voortgang en mijn bevindingen.
Door hieronder een onderwerp te kiezen kom je meteen uit bij wat je wilt lezen.

Opzet scriptie

De eerste letters en blokjes heb ik gemaakt en eindelijk is het zover! 2022, het jaar van mijn afstuderen en mijn eerste HBO diploma en wie weet komt er nog een bij ;-).
Ik wil dus mijn scriptie over HSP en massage gaan hebben. Ik heb een leuk idee om zoveel mogelijk informatie te gaan zoeken en mensen te interviewen. Van reguliere tot alternatieve geneeswijzen. Ik ga zoveel mogelijk delen in mijn scriptie massage therapie HSP.

Ook ga ik een cursus volgen bij Civas tot HSP coach zo hoop ik nog meer tools te hebben om mensen te kunnen helpen. Als de klachten te heftig zijn kan ik iemand altijd adviseren om naar Marjolein te gaan, die als psycholoog veel meer thuis is in mentale klachten. Ik zou wel een eerste aanspreek punt willen zijn voor mensen.

De massage verzorgen voor HSP’s en dan met een holistische visie. Een mooie uitdaging heb ik daarmee. Gelukkig heb ik pas geleden een opleiding gedaan, HSP massage in combinatie met chakra’s. Deze massage heb ik veelvoudig uitgevoerd bij HSP/ HSS mensen.

Ook de diverse andere massage technieken die ik geleerd heb neem ik mee in het totaalplaatje. Ik zie mijn scriptie als een echte eindbaas. Alleen ga ik hem niet verslaan maar hij maakt me nog wijzer dan ik nu al ben geworden.

Ik ga 2 HSP cliënten een behandeling geven, zoals ik hem straks ga aanbieden als ik afgestudeerd ben. Ik behandel dan 2 cliënten met een aantal sessies. Gemiddeld rond de 4 a 5 behandelingen. Een intakegesprek waarbij ik relevante aantekeningen, een behandelplan en de voortgang rapporteer en een conclusie trek, die we dan samen doornemen. Een heel erg leuk project waar ik heel erg naar uit kijk.

Ook wil ik een mensen die in de klinische praktijk werken gaan interviewen. Graag zou ik hun visie willen mee nemen met betrekking tot HSP. Ik denk aan een psychiater, klinisch psycholoog, psychotherapeut en psycholoog. Bij de alternatieve geneeswijzen denk ik aan een Aura healer, Chakra healer, cranio sacraal therapeut en Ayurveda therapeut. Ik hoop dat er door deze mensen te interviewen nog meer diepgang komt in mijn scriptie massage therapie HSP.
Ik zal mogelijk niet alle data gedetailleerd gaan gebruiken.
Maar wie weet komt er nog eens een vervolg op mijn zoektocht. Een boek geschreven door een dyslectische massagetherapeut :-)))

Ik weet nog niet wanneer maar wat ik ook ga doen is Elaine Aron een mail sturen dat ik haar onderzoeken ga gebruiken voor mijn scriptie. Altijd leuk om een onderzoeker/ wetenschapper te informeren over het gebruikte materiaal wat zij heeft gepubliceerd.
Het zijn weer allemaal spannende dingen die ik ga doen.


Het is weer een heel verhaal geworden. Ik heb superveel zin om mijn scriptie te gaan maken. Ik hoop ook dat er door mijn onderzoek en jullie mee te nemen in mijn proces er meer bekendheid komt over HSP. Stiekem heb ik de gedachte om me hier helemaal op te gaan storten en een expert te worden. Ook wil ik graag mensen helpen die klachten, of zo als ik het zelf zie ongemakkelijkheden, ondervinden van deze bijzondere gave die soms wat vervelend kan zijn.

Wil je nog meer lezen? IK heb een leuke blog geschreven ” wetenschappelijk onderzoek naar massagetherapie “ klik hier om het te lezen