slijmbeursontsteking schouder massage

Heb je een slijmbeursontsteking in je schouder, dan kan een massage zeker helpen. Een massage kan helpen met het losmaken van de spieren om en rond de schouder. Hierdoor kunnen spanningen in spieren verminderd worden. Door een massage die er speciaal op gericht is om de schouder te ontlasten kan het helingsproces verbeteren. Een behandeling ontspant niet alleen de spierren in de schouder, maar het hele lichaam zal rust ervaren. Door zo naar de klacht te kijken werk ik op een holistische manier.

Ik heb zelf 3 jaar geleden ook een slijmbeursontsteking in mijn schouder gehad en een massage was toen wel welkom geweest. Daarvoor heb ik toen veel dry needling gehad maar dat hielp vaak maar even. Soms een massage maar die was kort en heel intens. Alles bij elkaar heeft het een beste tijd gekost om van de klacht af te komen. Niet omdat de kennis van mijn fysio niet goed is maar alles moet in een korte tijd. Mijn massage behandeling duurt 60 minuten en is niet alleen gericht op de schouder.

slijmbeursontsteking schouder massage

slijmbeursontsteking schouder holistische massage

Door samen te kijken naar de klacht maar ook verder te kijken dan alleen de klacht, kunnen onderliggende oorzaken mogelijk boven komen. Ik heb regelmatig mensen in mijn praktijk met schouder klachten. Die vaak veroorzaakt worden door:

– Spanningen door stress
– Sporten, veel boven het hoofd heffen
– Te veel willen tillen (te veel op je schouders nemen)

slijmbeursontsteking schouder massage

Door slijmbeursontsteking holistisch aan te pakken en dus ontspanning te brengen in het lichaam, kunnen spanningen verminderen en verdwijnen. Het zou niet de eerste keer zijn dat er tijdens de intake uitkomt dat je nog zo veel moet. Zoals ik het dan samenvat is: je hebt een last van wel 100 kg op je schouder en die draag je maar mee. Zouden hierdoor je klachten zijn ontstaan? Vaak is dit het moment van bezinning en realiseren we ons dat we te veel doen = te veel last dragen.

Een holistische aanpak door middel van een massage en gesprekken. Zo pakken we klachten aan bij Vitaal-Welzijn. De behandeling zal starten met een slijmbeursontsteking schouder massage. Om zo ontspanning te brengen in de spieren om en rond de schouder. Hierdoor zal de spanning afnemen op de slijmbeurs wat ook de pijn zal verminderen. Na de eerste behandeling bespreken we hoe je het ervaren hebt en of je verder wil met het traject wat wij aanbieden een massage en een gesprek met psycholoog Marjolein. Gesprekken met haar zijn open en geven veel inzichten in opgestapelde problemen die op je schouders rusten.

Blijf er niet mee lopen en neem contact op. Zo kunnen we je snel helpen naar een ontspannen lichaam en geest. Laat de druk en last van de schouder halen door heldere gesprekken en een fijne maar doelgerichte massage.

Waarom naar Vitaal-welzijn in Amsterdam Noord?

Wij bieden in onze praktijk in Amsterdam noord een totaalpakket zorg aan. Wij zijn beiden gediplomeerd en houden de kennis over ons vakgebied hoog door regelmatig bijscholing te volgen. Ook zijn wij lid van een beroepsvereniging om zo professionaliteit uit te stralen. Ons spreuk is ook ” Bij Vitaal-Welzijn ben je in veilige handen

We hopen je snel te ontvangen in Amsterdam Noord.

* Gesprekken worden deels vergoed als je aanvullend verzekerd bent.

Home –