Spierspanning na het sporten

Spierspanning na het sporten

Wat kan je doen aan hoge spierspanning na het sporten? en waar komt de hoge spanning vandaan in de spier. Ik ben Niels brouwer masseur bij Vitaal-welzijn in Amsterdam Noord. Ik ben een groot sport fanaat en ik heb zelf ook regelmatig last van spierspanning. Vaak heb ik last van mijn benen na het squatten. Mijn bovenbenen staan dan in de brand door de inspanning en de verzuring. Vaak zwaai je benen een beetje heen en weer om de verzuring kwijt te raken. Maar het helpt allemaal niet. Even met je been op de foamroller liggen en dan helemaal niet meer weten waar je het hebt is ook niks.

WAT KAN JE DOEN OM VAN DIE SPIERSPANNING NA HET SPORTEN AF TE KOMEN?

Rust en een massage kunnen je herstel van een zware inspanning zo als spierpijn na het squats verlichten. Ook de spanning die op de spierbundels is van de quadriceps is gekomen kunnen door en massage verlicht worden. Zelf ervaar ik altijd dat mijn knie wat pijn ging doen na het squatten. Door de opgebouwde spanning in de spier die ontstaat tijdens de oefening kan de knie gevoelig worden. Door een gerichte sportmassage of een deep-tissue massage die de beenspieren weer helemaal los maken. 

KAN EEN MASSAGE VERSCHIL MAKEN MET SPIERSPANNING

Wil je snel van je spierspanning af na het sporten neem dan eens een massage. Vooral spieren in de benen kunnen hier door sneller herstellen en jij kan weer sneller de gym in om je record met squatten te verbeteren. Afvalstoffen kunnen het lichaam verlaten zo dat bouwstoffen je spieren weer kunnen opbouwen en sterker maken.

IK WIL JE HELPEN MET EEN MASSAGE

Wil je sneller weer op de been zijn en records verbreken maak dan een afspraak via de knop hier onder en dan zie ik je snel. Heb je meer klachten dan alleen aan de benen? Ik bied behandelingen op maat aan die precies passen bij jouw wensen!

De praktijk is in Amsterdam Noord naast de eindhalte van de Noord-zuidlijn.


Wil je meer over mij weten? Klik dan hier