SPORTMASSAGE Amsterdam noord

Heb je last van spierpijn of stijve spieren na een intensieve dag sporten? Of heb je juist lang in een houding gezeten tijdens je werk? Dan kan ik je helpen met sportmassage in Amsterdam noord. Deze klachten ontstaan vaak snel na een dag hard werken of ze sluipen juist heel langzaam in het lichaam. Voor je het door hebt kunnen afvalstoffen zich ophopen in spieren en pezen. Dit kan als gevolg hebben dat je minder snel herstelt van een inspanning. Door een sportmassage kunnen afvalstoffen sneller het lichaam verlaten en kom je sneller tot de prestatie die je wilt leveren.

Je kent het vast wel als je eens over het randje bent gegaan met sporten of met een andere bezigheid: VERZURING! Melkzuur wat het branderige gevoel van spierpijn veroorzaakt. Deze stof wordt grotendeels verbruikt in het lichaam, maar een klein deel blijft achter in de spieren en pezen. Waardoor deze prestaties negatief kunnen beïnvloeden. Met mijn sportmassage, die ik in Amsterdam noord verzorg, kan ik je helpen met veel voorkomende klachten:

  • Spierpijn / Spierklachten, sport- of niet sportgerelateerd
  • Prestatieverbetering, door een sportmassage aan te bieden die past bij jouw sport.
  • blessurepreventie door spieren los te masseren
  • ik maak gebruik van meerdere soorten massage technieken ( Cupping/ Deep-tissue/ Fascial release )
  • Mijn eigen ervaring op het gebied van sport (zie mijn bio)

Ik doe niet aan sport, is dan een sportmassage wel goed voor mij?

Jazeker! Een sportmassage in Amsterdam noord kan voor iedereen een goede aanvulling zijn op het onderhoud van het lichaam. Een voorbeeld hiervan is dat je wel eens op de fiets hebt gezeten en dat je vol tegen de wind in moet gaan of intensief bezig geweest te zijn met iets. Je lichaam maakt dan net als bij sporters melkzuur aan. Vaak merk je het niet op dat je minder kracht hebt of dat dingen minder soepel gaan. Tot dat je eens een sportmassage in Amsterdam noord hebt genomen om je lichaam het brood nodige onderhoud te bieden wat het nodig heeft. Een voorbeeld hier van is:

  • intensief werk/ zwaar lichamelijk
  • Kantoorwerk/ veel in de zelfde positie werken
  • Bediening/ veel lopen en met borden en dienbladen
  • in huis klussen/ in de tuin werken
  • Een stevige massage willen dan een ontspanningsmassage

Is een sportmassage pijnlijk?

Ja het kan zeker wel eens gevoelig zijn, maar hoeft niet pijnlijk te zijn zo als wel eens gedacht wordt over een sportmassage. Wanneer tijdens de massage punten zijn die gevoelig zijn pas ik de druk en intensiteit aan. Een sportmassage hoeft naar mijn mening geen pijn te doen. Door de pijn ga je meer schrap liggen en spannen spieren zich meer aan. Ik moet meer druk gebruiken om door te dringen wat als gevolg meer pijn voor niets. Wat ik veel hoor in mijn praktijk in Amsterdam noord is: “als het geen pijn doet dan werkt de sportmassage niet” Ik leg dan altijd uit hoe ik het zie, wat ze kunnen verwachten van de behandeling en dat er ook andere technieken zijn.

De oplossing die ik gebruik om toch een hele effectieve sportmassage aan te bieden is gebruik te maken van andere massage technieken. Je moet dan denken aan Deep tissue massage of Cupping massage en de vele andere manieren om door te dringen in het weefsel zonder daar veel kracht en geweld te gebruiken. Ik zal niet zeggen dat het geheel ongevoelig is, vaak zoek ik het randje bij je op om net voor de echte pijn grens te blijven.

Sportmassage Amsterdam noord wat kan ik verwachten?

Zoals bij alle massage die ik aanbied van uit mijn praktijk in Amsterdam noord, staat veiligheid voorop. Voordat we gaan beginnen met de massage is er altijd een 5 minuten gesprek. Tijdens het boeken van de massage stuur ik je een intake formulier* hierin worden algemene vragen gesteld over je gezondheid en de mogelijke klacht of klachten die je hebt. Zo kan de massage veilig uitgevoerd worden. Mocht ik iets vinden tijdens de intake wat mij onbekend is dan neem ik spoedig contact met je op om dit te bespreken of je door te sturen naar een andere professional in mijn netwerk die je kan helpen.

Veiligheid en kundigheid is wel een van de belangrijkste punten bij Vitaal-Welzijn. Ik ben een gediplomeerd sportmasseur daarnaast heb ik meerdere aanvullende cursussen gevolgd om mijn kennis te verbreden en op pijl te houden. Momenteel ben ik bezig met een 3 jarige HBO opleiding tot massage therapeut.
Ook ben ik lid van de VBAG en de RBCZ beroepsvereniging waarmee ik mijn kwaliteit en professionaliteit wil laten zien aan mijn cliënten.

Ben je overtuigd van mijn werkwijze bij sportmassage Amsterdam Noord?

Ik hoop dat je een beetje een beeld hebt gekregen van mijn werkwijze. Mogelijk mag ik je helpen met van je spierklachten afkomen of het voorkomen van klachten. Na een behandeling kan je het verschil meteen merken, het lichaam en het weefsel is geactiveerd om zo afvalstoffen af te voeren. Veel water drinken is een belangrijk onderdeel hier van. Ik geef iedere client een flesje water mee om hier tijdens de terug reis al mee te beginnen.

Mocht je nog vragen hebben of wil je meteen een afspraak in maken? Gebruik dan de boeking knop hier onder.

of stuur een mail naar [email protected]