Sportmassage

Sportmassage kan gedaan worden na een training of wedstrijd. Het bevordert het herstel van het lichaam na inspanning. Vooral na een zware wedstrijd of training kan een sportmassage voordelen geven om sneller te herstellen.

Het herstel bestaat uit het beter kunnen afvoeren van afvalstoffen uit spieren en spieraanhechtingen. Door het snellere herstel van het lichaam kan er eerder weer getraind of gesport worden.

Om deze sportmassage aan te kunnen bieden heb ik een opleiding tot sportmasseur gedaan bij Lian Bart. Daarnaast ben ik aangesloten bij BMS, de belangenvereniging voor sportmasseurs. 

Bij de eerste afspraak voor een sportmassage neem ik een anamnese af van

10 minuten. Tijdens de anamnese maak ik een dossier waarin diverse basisgegevens komen te staan die betrekking hebben op de sportmassage. Denk hierbij aan leeftijd, wat voor sport, of je blessures gehad hebt en of je onder behandeling bent van een arts. Ook bekijk ik of er geen contra-indicaties zijn. Al deze gegevens worden volgens de AVG wet opgeslagen.

Na de anamnese beginnen we met de massage. Ik stem met jou je wensen en behoeften qua massage af. Op deze manier wordt de massage echt op jouw lichaam en wensen afgestemd zodat er maximaal resultaat behaald wordt.

Een sportmassage duurt één tot anderhalf uur en de keuze is aan jou hoe lang je gemasseerd wilt worden. Het is ook mogelijk om alleen bepaalde delen te masseren of we maken een combinatie van meerdere massage technieken. Voor de frequentie geef ik vaak aan dat eens per twee of drie weken een massage goed kan helpen bij het herstel van het lichaam.

Ook al doe je niet aan sport, een sportmassage kan ook goed helpen tegen spierpijn, stijfheid, gespannenheid of stress. Je zou een sportmassage kunnen zien als een stapje intensiever dan een ontspanningsmassage. De massage is net even wat steviger en de accenten liggen meer op het wat dieper doordringen in de spier.

En er zijn nog veel meer diensten die wij aanbieden: naast diverse soorten massage kun je ook terecht voor psychologische hulp bij Vitaal-Welzijn in Amsterdam-Noord

stoelmassage
Terug naar boven
Open chat
Hoe kunnen we u helpen?