SPORTMASSAGE

Ben je opzoek naar een wat stevigere massage? Dan kan een sportmassage je dat zeker bieden. Je hoeft niet persé aan sport te doen maar dat kan wel eens verwarring brengen door de naam van de behandeling. Doe je wel aan sport of doe je heel intensief werk of hou je van een wat krachtigere massage dan is dit zeker een aanrader. Een sportmassage is een combinatie van meerdere technieken die samenkomen in een behandeling. De spieren die lang arbeid hebben verricht kunnen door een sportmassage zo weer hernieuwde energie op doen.

intensief gebruik lichaam

Door intensief gebruik te maken van ons lichaam door werk, sport of andere activiteiten komen er afvalstoffen vrij. Door een sportmassage kunnen deze stoffen die in het lichaam en in de spieren zijn opgeslagen makkelijker het lichaam verlaten. Daarmee draagt deze massage ook bij aan het vernieuwen van bouwstoffen, waardoor prestaties sneller geleverd kunnen worden doordat het lichaam in betere conditie is.

Niet intensief gebruik lichaam

Ook bij niet intensief gebruiken van je lichaam kan een sportmassage goed aansluiten bij het bevorderen het afvoeren van afvalstoffen die opgeslagen zijn in het lichaam. Het proces van het lichaam is precies het zelfde als je niet actief bent. Een sportmassage kan je dus wel degelijk helpen om fitter te laten voelen door de stimulatie van het lichaam.

Is een sportmassage pijnlijk?

Dat kan zeker wel eens zo zijn doordat de massage gericht is op de spieraanhechting en het verloop van de spier. Een mooi voorbeeld hier van is de kuit waar de achillespees verloopt in twee grote spieren de M. gastrocnemius & M. Soleus. Door de aanhechting van de pees -> spier te masseren kan deze wel eens gevoelig zijn. Maar ook door een blessure die opgelopen is kan een massage pijnlijk aan voelen of gevoelig zijn. Door de massage wordt het lichaam aangezet om bouwstoffen aan te voeren en afvalstoffen af te voeren. Hierdoor is sneller herstel mogelijk.
Daarentegen hoeft een sportmassage ook niet heel gevoelig te zijn. Door de druk te verminderen op de spier zal de intensiviteit ook anders aanvoelen maar het effect van de behandeling is evengoed aanwezig.

Combinatie sportmassage en psycholoog

Bij Vitaal welzijn benaderen we het lichaam en geest als een geheel. Door deze aanpak kunnen fysieke klachten die ontstaan door sport of andere activiteiten ook hun weerslag hebben op de concentratie. Wij zien lichaam en geest als een. Door deze holistische aanpak kunnen we bij Vitaal-welzijn werken aan een sneller lichamelijk herstel door een(sport)massage en geestelijke verlichting door een gesprekken met Marjolein Koeman, Psycholoog bij Vitaal-welzijn. Blessures die ontstaan in het lichaam kunnen een hele grote invloed hebben op het mentale vlak. Door deze samen aan te pakken kunnen topprestaties ontstaan.

 

boek Nu