Stress | Burnout

Stress is een natuurlijke reactie op extreme omstandigheden. Het ervaren van stress voor een langere tijd heeft veel negatieve gezondheidseffecten en kan uiteindelijk zelfs leiden tot overspannenheid of een burnout.

Een belangrijke aanwijzing dat iemand te lang onder druk staat is het niet meer kunnen ontspannen, ook niet in de vrije tijd. Hierdoor is de stress zonder onderbreking aanwezig waardoor het lichaam geen kans meer krijgt om te herstellen.

Een burnout komt vaak voor bij mensen die extreem hoge eisen aan zichzelf stellen en die tot het uiterste gaan. Dit zijn dus ook de mensen die soms letterlijk doorgaan tot ze erbij neervallen. Herstel vindt plaats na een lange tijd rust en zelfzorg. Dat klinkt simpel maar is, juist voor deze groep mensen, een bijna onmogelijke opgave.

Om deze situatie te voorkomen is het belangrijk dat er op tijd een verandering in de mindset plaatsvindt. Dat iemand leert om naar zichzelf te luisteren.

Hierbij kan ACT van grote betekenis zijn. Door middel van ACT kunnen mensen hun prioriteiten leren (her)kennen en hun aandacht leren richten op dingen die voor hen belangrijk zijn. Door het versterken van deze vaardigheden komt iemand weer in zijn of haar kracht te staan en zal het leven weer gaan draaien om die dingen die echt van waarde zijn.

Ben je benieuwd of ik je kan helpen? Maak dan een afspraak voor een gratis intake voor stress | burnout coaching 

*Als u aanvullend verzekerd bent kan een deel van de coaching gesprekken vergoed worden.

bel voor een afspraak
020 220 17 11

stoelmassage
Terug naar boven
Open chat
Hoe kunnen we u helpen?