Triggerpoint massage Amsterdam

Ervaar de ultieme verlichting met triggerpoint massage in Amsterdam! Laat je spieren weer in vrijheid bewegen. Mijn expertise ligt in het opsporen en oplossen van triggerpoints en klachten die door triggerpoints veroorzaakt kunnen worden. Met mijn grondige opleiding bij Triggerpoint Coach in Bussum ben ik uitgerust met de nieuwste inzichten.

Door gebruik te maken van meerdere massagetechnieken tijdens een behandeling, worden klachten vaak snel opgelost of verlicht. Let wel klachten die al jaren aanwezig zijn moeten ook de tijd krijgen om op te lossen.

Trigger-point massage

Triggerpoint massage Amsterdam

Een triggerpoint massage richt zich op het behandelen van triggerpoints, ook wel bekend als spierknopen. Deze knopen ontstaan als gevolg van overbelasting, stress, blessures of andere factoren die de spieren kunnen beïnvloeden. Een triggerpoint kan pijn veroorzaken op de plaats zelf, maar kan ook uitstralende pijn veroorzaken op andere delen van het lichaam. Bij een triggerpoint massage ga ik als volgt te werk:

1. Bespreken van de klacht: Voordat de massage begint, neem ik de tijd om de specifieke klachten te bespreken.
2. Beoordelen en testen: Om de oorzaak van de klachten beter te begrijpen en andere mogelijke oorzaken uit te sluiten, voer ik enkele eenvoudige tests uit. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit het controleren van de bewegingsvrijheid, het testen van de spiersterkte.
3. Lokaliseren van triggerpoints: Na het bespreken van de klachten en het uitvoeren van de tests, lokaliseer ik de specifieke triggerpoints die verband houden met de klachten. Deze punten kunnen voelbaar zijn als knopen of strakke, pijnlijke plekken in de spieren.
4. Massage en behandeling: ik begin met het toepassen van gerichte druk op de triggerpoints met behulp van mijn handen, vingers, duimen of ellebogen. Dit kan variëren van zachte tot stevigere druk. Om de spieren te ontspannen en de triggerpoints te deactiveren.
5. Uitstraling van de pijn behandelen: Aangezien triggerpoints vaak uitstralende pijn veroorzaken, Ik richt me niet alleen op de triggerpoints, maar ook op de gebieden er om heen waar je pijn voelt. Dit kan betekenen dat ik ook omliggende spieren en weefsels behandel om de pijn te verminderen.

Het is belangrijk om te weten dat triggerpoint massage over het algemeen niet als pijnlijk wordt ervaren. Hoewel je wel gevoel kunt ervaren op de plekken waar gemasseerd wordt, zou het niet extreem pijnlijk moeten zijn. Na de massage kan het voelen alsof je intensief gesport hebt, wat kan resulteren in wat spierpijn en vermoeidheid.