Vreeling Deep tissue massage

Massage Amsterdam noord deep tissue

Deep tissue massage

Een nieuwe manier van deep tissue massage geven, op de Vreeling manier. Laat ik er maar geen doekjes omheen binden: ik ben helemaal om. Ik ga je meenemen in mijn verhaal en de ervaring die ik zelf heb opgedaan heb met een “standaard deep tissue massage” en het verschil met de Vreeling methode. En de positieve reacties die ik heb gekregen van mijn cliënten waar ik naar harte lust op heb mogen oefenen. Ik weet nog heel goed dat ik mijn ruimte aan het inrichten was, net na de eerste corona golf. Ik was als huiswerk en voorbereiding van mijn opleiding tot therapeut aan het luisteren naar de podcast van Esoterra. Daar zat ook de podcast van Pim Vree tussen. Hij legt uit hoe hij zijn deep tissue massage “Vreeling” ontwikkeld had.

Dat is toch niks voor mij

Ik was helemaal verbaasd over wat deze man vertelde in de podcast, ik was er meteen al helemaal klaar mee. “Dat gaat een zware dobber worden als ik les van hem ga krijgen”, dacht ik. “Zachte- en harde energie en holisme…” Voor mij was een massage een massage en daar is het klaar mee. Totdat ik na 10 minuten op mijn massagetafel lag te luisteren naar Pim Vree over zijn Vreeling deep tissue massage. Ik was even te snel met mijn oordeel. Deze manier van masseren is precies wat ik zoek in een massage. De uitleg van harde en zachte energie kreeg een betekenis en een doel in deze massage. Toen was het alleen nog een beetje jammer dat ik nog 7 maanden moest wachten voordat ik mijn eerste les kreeg in Vreeling deep tissue massage. Ik had het boek wat hij heeft uitgeven al uitgelezen ik was er klaar voor.

Het is zover: Vreeling massage

De eerste les. We gaan beginnen. Ik was als eerste in het lokaal waar het ging gebeuren. Ik zag andere massagebanken staan dan normaal. Dat was al een verrassing maar ook een gegeven zoals het in het boek staat, omdat de massagetafel een aantal keren omlaag of iets omhoog gezet moet worden. Gelukkig heb ik zelf een elektrische massagetafel waar dit met weinig moeite mee kan. Het bijzondere aan deze massage is dat er geen tussenstof gebruikt wordt. Meteen met je handen aan het lichaam zitten waardoor je een zuivere verbinding hebt met je client. Na een korte rondvraag en het zoeken van een massage maatje gingen we er voor. Mijn eerste praktijk kennismaking met de deep tissue massage techniek was een feit. Het was precies zo als ik het bedacht had in mijn hoofd: kracht met een zachte afwisseling.

Mijn eerdere ervaring met andere deep tissue massage

Ik weet nog goed de eerste kennis making met een deep tissue massage. Ik wilde wat voelen als ik een massage kreeg. Vaak net op het randje van dragelijk en pijn. Deze ervaring heb ik niet opgedaan in Nederland maar ook in andere landen waar de communicatie niet helemaal goed ging tussen mij en de masseur. Vaak was een deep deep tissue meteen vol met een onderarm langs mijn hamstrings of een elleboog langs mijn ruggengraat. Ik gaf wel eens aan dat het me even te veel was. Dan kreeg ik wel eens het antwoord: “dat is goed voor u”. Nu weet ik wel beter dat een deep tissue niet persé pijn hoeft te doen. Zoals ik weleens aangeven heb aan de masseur van dienst: dat ik geen gehaktbal ben die nog even verder door gekneed moet worden!

De doelgroep voor deze manier van Deep tissue

Door het lezen van het boek wat bij de opleiding hoort en mijn eigen onderzoek wat ik gedaan heb voor mijn opleiding heb ik inmiddels een selectie gemaakt met klachten die mogelijk door een massage verholpen of verminderd kunnen worden. Wil je meer weten over wat ik gelezen heb over de invloeden van massage klik dan hier. In het boek staat een verscheidenheid van klachten en verschillende doelgroepen.
Onder andere:

-Mensen met Chronische spier- bindweefselspanningen
-Overbelasting van spieren van fanatieke sporters
-Mensen die een sportmassage te zacht vinden en meer willen voelen
-Burn-out en andere psychische stressgerelateerde klachten
-Cellulitis en of striae*
-Mensen die Deep tissue willen maar dan anders


Er zijn nog veel meer voorbeelden, maar dit is de selectie die ik wil gaan toepassen met mijn massages en de doelgroep die ik voor ogen heb. *Wil je er meer over weten? stuur dan een berichtje, dan neem ik snel contact met je op.

Ervaringen van cliënten

Inmiddels heb al heel veel mensen kunnen verrassen met deze deep tissue massage. Ik geef een korte uitleg over wat ik ga doen. Vaak zijn de mensen verbaasd dat ik aangeef dat deze manier van deep tissue heel erg langzaam gaat en zonder olie is. Vaak kijken ze daarvan op, maar willen ze het graag ervaren. De eerste cliënte die ik op de tafel had was na de eerste stroke al helemaal tot ontspanning gekomen. Haar ademhaling werd zichtbaar rustiger en ik kon met de tweede stroke al merken dat de spier tonus minder aan het worden was. Wat mij op viel tijdens de strokes was de verkleuring van haar huid of beter gezegd de doorbloeding van het weefsel die op gang was gekomen. Zo heb ik haar hele boven lichaam gedaan.

Na afloop moest ze uit een soort diepe rust weer terug gebracht worden naar de aarde. Het was anders dan alle andere massage die ze ooit gehad had. De rust die door haar lichaam heen ging was onbeschrijfelijk. De harde energie door middel van de platte hand en de open vuist maar ook tussendoor de zachte energie door zachte strijkingen die tussen de strokes gedaan worden. Ze vond het fantastisch en ze zei dat ze weer even kon genieten van een opgeladen lichaam. We hebben een nieuwe afspraak gemaakt voor de volgende sessie.

Nu ik deze manier van masseren steeds meer gebruik en bij sommige cliënten die er om vragen een combinatie maak van deep tissue en ontspanningsmassage, merk ik dat het een super mooie manier van masseren is. Zo heb ik inmiddels een aardige portfolio met reviews van cliënten gekregen die voor een Vreeling deep tissue massage mijn praktijk hebben gevonden.

Wil je ook zo’n geweldige Vreeling deep tissue ervaren?

Door ‘boek nu’ te drukken, kan je snel online een afspraak in plannen.
Geniet een uur van een deep tissue massage zoals je die nog nooit hebt ervaren.

Wil je meer weten wie Niels is lees dan hier mijn BIO